Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Lenka z Farmy porodila: Hrozilo, že dieťa bude postihnuté!

Lenka Liptáková porodila krásneho a zdravého synčeka Michala. Zobraziť galériu (8)
Lenka Liptáková porodila krásneho a zdravého synčeka Michala.

BRATISLAVA – Šesťnásobná mamička Lenka Liptáková (31) síce v markizáckej šou Farma neuspela, má však iný dôvod na radosť. V sobotu na obed priviedla na svet svoje ďalšie dieťa. Syn Michal je našťastie zdravý a teší sa zo života. Lekári sa však pred pôrodom obávali, že chlapček bude mať zdravotné postihnutie.

Zatiaľ čo si väčšina súťažiacich z markizáckej šou Farma užívala dovolenku v slnečnom Egypte, Lenka Liptáková sa pripravovala na pôrod. Plavovláska bola už počas súťaže tehotná a začiatkom decembra jej mal k trom vlastným a trom adoptovaným deťom pribudnúť ďalší potomok. Syn, ktorému spoločne s manželom dali meno Michal, sa vypýtal na svet trošku skôr.

Narodil sa v sobotu na obed. „Má 52 centimetrov a 3 500 gramov. Obaja sme zdraví a všetko je v poriadku. Zajtra by nás mali pustiť domov,“ povedala nám s úľavou v hlase šťastná mamička. Bábätko prišlo na svet cisárskym rezom a obrovskú radosť má z neho celá rodina. „Deti sú veľmi šťastné, je s nimi sranda,“ dodala Lenka.

Manžel pochopiteľne nebol pri pôrode prítomný. Musel sa totiž starať o ostatné ratolesti. Blondínka nám však prezradila, že bol poriadne nervózny. „To ide asi vekom, že človek to vníma ako väčšiu zodpovednosť a chce, aby všetko dobre dopadlo. Už aj kvôli tým deťom,“ poznamenala Liptáková.

Lenke sa uľavilo nielen preto, že už mala náročné chvíle za sebou, ale aj preto, že sa Miško narodil zdravý. Ešte počas trvania súťaže sa totiž mamička dozvedela, že bábätku hrozí postihnutie. „Bolo tam podozrenie na Downov syndróm. Bolo to ťažké spracovať, lebo som na to bola sama. Žiadne ďalšie vyšetrenia sme však nepodstúpili. Hovorili sme si, že to dopadne tak, ako má,zaspomínala si na chvíle plné obáv mamička. „Vychovávať jedno postihnuté dieťa musí byť ťažšie ako desať zdravých. Našťastie všetko dobre prebehlo a chlapček je zdravý, uzavrela Lenka.

Lenka Liptáková priviedla na svet zdravého synčeka Michala.
Zobraziť galériu (8)
Lenka Liptáková priviedla na svet zdravého synčeka Michala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu