Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Ministri vyjadrili úprimnú sústrasť: Nehodu považujú za jednu z najtragickejších

(Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA – Ministri pred štvrtkovým mimoriadnym rokovaním vlády SR vyjadrili úprimnú sústrasť pozostalým obetí po stredajšej (13. 11.) tragickej dopravnej nehode autobusu s nákladným autom pri Nitre. Niektorí členovia vládneho kabinetu považujú nehodu za jednu z najväčších tragédií, ktoré sa stali na slovenských cestách.

Podpredsedníčka vlády, ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná (SNS) povedala, že nehoda pri Nitre je tragédiou, ktorá zasiahla Slovensko. Poukázala aj na stredajšie nešťastie v Revúcej, kde pri záchrane zvierat z útulku strhol tri ženy silný prúd rieky Muráň. Všetky podľa premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD) zomreli. "Poprosím premiéra, aby sme vzdali úctu aj týmto trom ženám," podotkla Matečná.

Minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd) bol na mieste nehody autobusu s nákladným vozidlom na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre. "Videl som to a nechcem už také vidieť," skonštatoval. Prvotné informácie o tom, že havarované nákladné vozidlo mohlo byť preťažené, považuje zatiaľ len za domnienku. "To sa teraz nedá vylúčiť, ale ani potvrdiť," poznamenal.

Minister hospodárstva Peter Žiga (Smer-SD) vníma stredajšiu nehodu ako "strašnú udalosť". Pozostalým obetí vyjadril úprimnú sústrasť a zraneným cestujúcim zaželal skoré uzdravenie. Minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD) považuje nehodu za jednu z najväčších tragédií, ktoré sa stali na Slovensku na cestách. "Je mi ľúto mŕtvych a všetkým pozostalým vyjadrujem hlbokú a úprimnú sústrasť," povedal.

Úprimnú sústrasť vyjadrila aj ministerka školstva Martina Lubyová (nominantka SNS) s tým, že rezort školstva sa momentálne snaží najmä cez psychologickú pomoc uľahčovať ťažké chvíle dotknutým rodinám, spolužiakom i pedagógom. Nehoda neďaleko Malanty pri Nitre patrí medzi najtragickejšie v histórii Slovenska. Doteraz si vyžiadala 12 obetí vrátane detí. Ďalších 15 ľudí sa zranilo. Zrazili sa pri nej autobus plný cestujúcich a nákladné auto. Slovensko si v piatok (15. 11.) uctí obete nehody autobusu štátnym smútkom. Bude trvať od 8.00 do 20.00 h. Premiér Pellegrini vyhlásil, že Slovensko by malo zdieľať smútok s rodinami obetí a uctiť si ich pamiatku.
 

Viac o téme: NehodaAutobusMinistriKabinetNitra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu