Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

AKTUÁLNE Vysokopostavený policajt skončil: Objavil sa aj v Kočnerovej Threeme

(Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Bernard Slobodník bol na čele Národnej jednotky finančnej polície od roku 2014. V minulosti bol Slobodník kritizovaný opozičnými politickými stranami, napríklad pre to, že daroval finančný dar strane Smer-SD. Tiež mu vyčítali napríklad údajné styky s albánskou skupinou Kukuliovcov.

Bernard Slobodník už nie je šéfom Národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry. „Bernard Slobodník si podal žiadosť o uvoľnenie zo služobného pomeru, od 1. septembra nie je policajt," potvrdilo to dnes komunikačné oddelenie Prezídia Policajného zboru. Doplnilo, že ešte nebol určený Slobodníkov nástupca vo funkcii šéfa finančnej polície.

Aj jeho meno sa objavilo v Threeme Mariana Kočnera. Slobodník do roku 2010 pracoval na okresnom riaditeľstve polície v Leviciach. Ďalšie dva roky sa angažoval v regionálnej politike v rodných Leviciach ako člen Smeru-SD.

So Slobodníkom sa stretol aj novinár Ján Kuciak, ktorý vtedy pracoval na článku o talianskej mafii. Ten však nestihol dokončiť.

Viac o téme: NAKABernard SlobodníkFinančná polícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu