Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Truban vysvetľuje predaj bieleho: Už viem, čo som tým myslel! Smer a SNS musia byť zúfalí

Michal Truban Zobraziť galériu (3)
Michal Truban (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Včera bol medializovaný niekoľko rokov starý blog Michala Trubana, v ktorom písal o predaji „bieleho“. Líder koalície Progresívne Slovensko a SPOLU hovoril o tom, že to bol zrejme nejaký žart. Po niekoľkých hodinách svoj počin vysvetľuje. Po prečítaní všetkých blogov vie, čo tým myslela. Išlo vraj o biely dizajn jeho webu.

Michal Truban včera čelil otázkam ohľadom jeho starého blogu, na ktorom vystupoval pod pseudonymom bhole. Písal v ňom o predaji „bieleho“. Spočiatku si nepamätal, že niečo také písal, keďže písal tisícky článkov. Dnes však po prečítaní svojich starých blogov vysvetľuje, čo tým myslel. 

Spomenul som si

„Od včera som rozmýšľal, čo som tým vtipom myslel,“ napísal Truban na sociálnej sieti. Svoje staré blogy si otvoril, prečítal ich a spomenul si. „Množstvo užívateľov (user-ov, chápete:) chcelo, aby naša stránka blackhole mala aj biely dizajn, preto som si robil srandu, že teda svojim užívateľom biele dám,“ vysvetľuje líder koalície. 

Truban vysvetľuje predaj bieleho:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Michal Truban)

Smer a SNS musia byť zúfalí

Podľa jeho slov predstavil užívateľom aj nové vlastnosti webu a robil si z nich aj ďalej srandu. „O tri dni som im na blackhole.sk predstavil nový biely dizajn spoločne aj so žltým. Takto sme sa bavili v našej komunite bežne, preto SMERáci a SNSkári musia byť úplne zúfalí, keď sa chytajú tohto,“ napísal. „Uvedomil som si tiež, že takýchto vtipov vyhrabú a prekrútia ešte veľa. A potom budú vyradostení ukazovať na moje staré vtipy z blogov pred 12 rokmi a dúfať, že ľudia kvôli tomu zabudnú, že oni už v tej dobe veselo rozkrádali krajinu a produkovali kočnerovcov a bašternákov,“ dodal. 


Posledný klinec do rakvy Trubana? VIDEO Písal, že predáva "biele"! Vraj chcel byť vtipný


Nikdy som drogy nepredával

Po videu, na ktorom študentom hovorí o drogovej skúsenosti, musí Truban opäť čeliť novým obvineniam. Všetko spustil blog na hackerskej stránke Blackhole.sk, ktorú kedysi šéf PS zakladal a spravoval. Kameňom úrazu sú príspevky od užívateľa bhole. Z nich totiž vyplýva, že by mohlo predávať aj tvrdé drogy. Po novinárskych otázkach priznal, že pod nickom bhole vystupoval on.

Truban vysvetľuje predaj bieleho:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Trubana s týmito zisteniami konfrontovali novinári na tlačovke. „Neviem odkiaľ to máte, ja som nikdy v živote drogy nepredával ani nič takéto som nerobil. To bol možno zas nejaký vtípek v nejakom článku. Ja som písal veľmi veľa článkov, ale ani som nikdy nepestoval drogy, ani som ich nepredával,“ povedal. 

Koncom júna bolo medializované video spred šiestich rokov, na ktorom Michal Truban prednášal pred študentmi. Išlo o veľmi netradičnú formu. Motivačná prednáška na UKF v Nitre spustilo jeho prvú kauzu, tzv. „aféru s drogami“. Študentom na nej hovoril aj o svojich skúsenostiach s drogami. Lídri politických strán toto správanie odsúdili. Vo videu spomínal marihuanu a aj tzv. bad trip. Niekoľko dní na to zverejnil Truban video, na ktorom sa ospravedlnil a priznal, že v minulosti drogy skúšal.

Viac o téme: BlogMichal TrubanProgresívne SlovenskoBhole
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu