Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bugárovci o blížiacich sa parlamentných voľbách: Liberálne sily sú potrebné, mohli by sa spojiť

Béla Bugár Zobraziť galériu (3)
Béla Bugár (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

BRATISLAVA - Strana Most-Híd by privítala, keby liberálne strany išli do najbližších volieb na jednej kandidátke. Uviedla to hovorkyňa strany Klára Debnár.

Liberálna menšina tvorí podľa predstaviteľov Mosta-Híd na Slovensku významnú časť populácie a mala by mať dôstojné zastúpenie v Národnej rade SR a budúcej vláde, keďže liberálne strany doteraz vždy stáli na strane demokracie a ekonomických reforiem. „Ak má po budúcoročných voľbách vzniknúť vláda, ktorá prekoná dlhoročnú roztrieštenosť pravicovej opozície a odstráni z politického života nahromadené anomálie a rastúci extrémizmus, tak jednou z podmienok sú spojené liberálne sily, ktoré sa k takejto vláde pridajú,“ uviedol v stanovisku podpredseda Mosta-Híd Ábel Ravasz.

Ábel Ravasz
Zobraziť galériu (3)
Ábel Ravasz  (Zdroj: SITA/Viktor Zamborský)

V prípade, že sa politikom liberálneho prúdu nepodarí nájsť dohodu, strana Most-Híd si vie predstaviť aj iné riešenie. „Také, že sa na našej kandidátke objaví niekoľko nespochybniteľných osobností z liberálneho prostredia, ktorým leží na srdci osud regiónov, menšín, práva a slobody a sú nám svojím životným príbehom a hodnotami blízke,“ uzavrel Ravasz.

SaS apeluje na maďarské strany

Strana Sloboda a Solidarita dnes informovala, že by privítala, keby maďarské strany našli vyhovujúci model a išli do najbližších volieb na jednej kandidátke, keďže maďarská menšina tvorí na Slovensku významnú časť populácie a mala by mať zastúpenie v Národnej rade SR. S výnimkou súčasnej vlády stáli podľa SaS maďarské menšinové strany doteraz vždy na strane demokracie a ekonomických reforiem.


Prečítajte si aj: Plán SaS do parlamentných volieb: Chce dohodu maďarských strán alebo ponúka miesta na kandidátke


„Ak má po budúcoročných voľbách vzniknúť vláda, ktorá prekoná reformnú impotenciu Smeru-SD a SNS a odstráni z politického života nahromadené anomálie, tak jednou z podmienok sú spojené maďarské menšinové sily, ktoré sa k takejto vláde pridajú,“ uviedli v tlačovej správe predseda SaS Richard Sulík a podpredsedovia strany Ľubomír Galko a Jana Kiššová.

Bugárovci o blížiacich sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

V prípade, že sa politikom na južnom Slovensku nepodarí nájsť dohodu, napríklad pre neochotu niektorých z nich vylúčiť povolebnú spoluprácu so stranami Smer-SD, SNS a ĽSNS, strana SaS si vie predstaviť aj iné riešenie. „Také, že sa na našej kandidátke objaví niekoľko nespochybniteľných osobností z menšinového maďarského prostredia, ktoré sú nám svojím životným príbehom a hodnotami blízke,“ uzavreli liberáli.

Viac o téme: VoľbyLiberáliMost-Híd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu