Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Pomsta za politický názor: Na ulici dobili muža, kričali pritom "ten biely volil Trumpa"

David Wilcox si na vlastnej koži prežil násilie panujúce po amerických prezidentských voľbách Zobraziť galériu (4)
David Wilcox si na vlastnej koži prežil násilie panujúce po amerických prezidentských voľbách (Zdroj: YouTube)

CHICAGO - Nepokoje v USA po zvolení Donalda Trumpa začali hneď po vyhlásení výsledkov. V uliciach sa zhromaždili odporcovia nového prezidenta a hlasným spôsobom dávali najavo svoj nesúhlas a sklamanie. Jeden z Trumpových voličov si to poriadne odniesol a na vlastnej koži pocítil hnev, ktorý v krajine panuje.

Video zachytáva muža, ktorý bol napadnutý tromi neznámymi, po tom, čo ho okolostojaci vysmievali za jeho názor a hlasovanie v prezidentských voľbách. Svoj hlas totiž odovzdal víťazovi Donaldovi Trumpovi. Ako sám priznal pre média, incident sa odohral po malej dopravnej nehode.

David Wilcox povedal že, v zákrute smerujúcej po ceste na západnej strane Chicaga, mu auto poškriabal čierny sedan. Wilcox zastavil na parkovisku a spýtal sa vodiča, či má poistenie. Z nevinnej situácie vznikol poriadny incident.

VIDEO Pomsta za politický
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Muži, ktorí sedeli v sedane na neho zaútočili. Wilcox si myslí, že to bolo na podnet ľudí, ktorí posmešne vykrikovali a tak povzbudzovali troch útočníkov. "Áno, je to jeden z tých bielych priaznivcov Trumpa," zneli slová okolostojacich.

Krátke video sa od stredy, kedy bolo natočené začalo šíriť po sociálnych sieťach ako vírus. Je na ňom vidieť ako Wilcox oblečený v modrej mikine a džínsoch je opakovane napádaný mužmi čiernej pleti. V pozadí je počuť fandenie ľudí. "Volili ste Trumpa, volili ste Trumpa!" kričali ľudia. V jednej chvíli bol bezbranný muž nútený pokľaknúť na zem, pričom chvíľu trvalo, kým sa opäť postavil  na nohy.

VIDEO Pomsta za politický
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Obeť sa márne snažila brániť a dostať späť do svojho auta. Páchatelia boli neustále povzbudzovaní rôznymi pokrikmi smerujúcimi k tomu, že Wilcox zaplatí zato, že volil Trumpa.

Po chvíli si páchateľ sadol na miesto vodiča a chcel odísť. Wilcox sa ho snažil zastaviť a dostať z auta von. Chytil sa rámu dverí svojho auta a ťahal pozdĺž boku idúceho vozidla. Uvedomil si, že keby sa pustil pravdepodobne by to neprežil. Vodič totiž pridal na plyne a Wilcoxovi nič iné nezostalo, iba sa poriadne držať. "Keby som sa pustil, bol by som mŕtvy. O chvíľu spomalil a snažil sa ma zhodiť."

VIDEO Pomsta za politický
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)
Páchateľ z auta utiekol a Wilcox podal na políciu oznámenie, nikto ale nebol zatknutý. Hovorca polície Antohny Guglielmi uviedol, že polícia napadnutie vyšetruje a pátra po osobe, ktorá spoza kamery hlásala politicky kontroverzné tvrdenia.

Trumpova výhra a vstupenka do Bieleho domu vyvolala po celej krajine protesty. Napätie sa po voľbách rozmohlo vo viacerých mestách. Polícia zaznamenala okrem tohto útoku, ďalšie. Hlásenia stále pribúdali. Obete boli napádané fyzicky aj slovne. 

Viac o téme: VoľbyBitkaNapadnutieUSATrump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu