Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Najšťastnejší muž po Trumpovi: Magnát si pripísal na účet poriadny balík

Vincent Tchenguiz
Vincent Tchenguiz (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Veľa ľudí je zúfalých pri predstave, že im nasledujúce štyri roky bude vládnuť Donald Trump. Jeden šťastlivec má ale poriadny dôvod na oslavu. Realitný magnát Vincent Tchenguiz si vďaka víťazstvu republikánskeho kandidáta pripíše na účet 1,2 milióna libier (viac ako 1,3 milióna eur).

Spoločnostiam Betfair a Spreadex pridelil 350 tisíc libier (viac ako 390 tisíc eur), takže jeho zisk sa pohybuje vo výške 850 tisíc libier (viac ako 950 tisíc eur). "Prekvapuje ma, ako sú všetci výhrou Trumpa omráčení," povedal miliardár. "Nemyslím si, že to bolo čierno-biele. No ľudia sú šokovaní. Mal som mať lepšie kurzy."

Priebeh volieb sledoval na CNN, myslel si podľa dovtedajších prieskumov verejnej mienky má Clintonová väčšiu šancu. "Chystal som sa ísť spať," skonštatoval. "Potom som prepol na Fox News a pochopil som, že to nie je pravda. Bolo to takmer rovnaké. Tak som pokračoval v sledovaní," dodal.

Povedal, že bol rád. Ale neprejavoval žiadnu náklonnosť ani k jednému z kandidátov. "Som spokojný? Nebudem komentovať to, či som šťastný alebo nie," povedal pre britské média. "Uvidíme, kam to zájde. Niektoré jeho názory sú celkom dobré, iné bude musieť zmierniť. Bude tam veľmi veľa zmien," myslí si Tchenguiz.

Jeho plánom je priniesť nové pracovné miesta, podporiť zamestnanosť a vyjednať nové obchodné zmluvy. "Zmena obchodnej politiky teda nemusí byť taká zlá," podotkol.

Niekoľko stávkarov vrátane spoločností Spreadex a William Hill priznalo, že voľby boli najväčšou politickou stávkovou udalosťo. "Je to oficiálne, voľby amerického prezidenta sú naša najväčšia stávková udalosť vôbec. Sme svedkami vysokých stávok, vrátane jedného zákazníka, ktorý má vsadených 200 tisíc libier (viac ako 220 tisíc eur) na Trumpove víťazstvo," povedal finančný analytik spoločnosti Spreadex, Connor Campbell. 

Viac o téme: VoľbyStávkyUSATrumpVincent Tchenguiz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu