Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Armáda potopila dve lode tamilských rebelov

KOLOMBO - Srílanská armáda potopila počas pondelňajších nočných bojov v blízkosti severozápadného pobrežia ostrova dve malé lode tamilských rebelov, pričom zabila ôsmich ľudí na palube, uviedol hovorca armády Udaya Nanayakkara.

Bojovalo sa aj v centre oblasti Kilinochchi, ktorá je pod kontrolou rebelov. Tam zomrelo 19 separatistov a traja vojaci, pri ďalších bojoch na ostrove zahynulo v pondelok 20 rebelov a traja vojaci.

Akákoľvek komunikácia so severom ostrova je prakticky nemožná, vzbúrenci sa tak k armádnym informáciám nemohli vyjadriť. Obe strany neustále zveličujú počty zranených z radov nepriateľa a zámerne skresľujú informácie. Nie je však možné overiť správy o bojoch, pretože vláda zamedzila akýkoľvek prístup do tejto oblasti.

Tigri oslobodenia tamilského Ílamu (LTTE) bojujú za nezávislosť tamilského štátu v severnej a východnej časti Srí Lanky už od roku 1983. Boje sa začali po desiatkach rokov utláčania vládou sinhálskej väčšiny a dodnes si vyžiadali viac ako 70 tisíc obetí. Zhoršili sa v januári po tom, ako Kolombo odstúpilo od šesť rokov trvajúceho prímeria.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu