Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Počas bojov armáda na Srí Lanke zabila 12 povstalcov

KOLOMBO - Počas bojov pozdĺž frontovej línie oddeľujúcej vládou kontrolované územie a de facto povstalecký štát na severe krajiny zabili srílanskí vojaci 12 tamilských separatistov.

V pondelok o tom informovali armádne zdroje. Najmenej štyria povstalci prišli o život v nedeľu v oblasti Kilinochchi, uviedol hovorca armády Udaya Nanayakkara s tým, že počas tých istých bojov utrpelo zranenia 13 vojakov. Vo štvrtok sa odohrali boje aj v oblastiach Vavuniya, Welioya a Mullaitivu. Počas nich zahynulo osem rebelov a zranili sa traja vojaci, dodal.

Hovorca rebelov Rasiah Ilanthirayan počty padlých zatiaľ nekomentoval. Obe strany neustále zveličujú počty zranených z radov nepriateľa a zámerne skresľujú informácie. Nie je však možné overiť správy o bojoch, pretože vláda zamedzila akýkoľvek prístup do tejto oblasti.

Tigri oslobodenia tamilského Ílamu (LTTE) bojujú za nezávislosť tamilského štátu v severnej a východnej časti Srí Lanky už od roku 1983. Boje sa začali po desiatkach rokov utláčania vládou sinhálskej väčšiny a dodnes si vyžiadali viac ako 70 tisíc obetí. Zhoršili sa v januári po tom, ako Kolombo odstúpilo od šesť rokov trvajúceho prímeria.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu