Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

MIMORIADNE Krvavý útok šialencov na kostol: Neprežili piati ľudia vrátane kňaza

Útok na kostol neprežili piati ľudia vrátane kňaza
Útok na kostol neprežili piati ľudia vrátane kňaza (Zdroj: Twitter/State of Press)

OUAGADOUGOU - Päť ľudí vrátane kňaza zahynulo pri útoku na kostol v Burkine Faso. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje. V tejto africkej krajine zaznamenali v posledných rokoch nárast vrážd, z ktorých sú obviňovaní džihádisti.

Nedeľňajší útok v malom meste Silgadji bol prvým namiereným voči kostolu v Burkine Faso. "Neidentifikované ozbrojené osoby zaútočili na protestantský kostol v Silgadji, pričom zabili štyroch členov kongregácie a pastora. Najmenej dvaja ľudia sú nezvestní," uviedol bezpečnostný zdroj pre AFP.

Burkinský minister územnej samosprávy Simeon Sawadogo začiatkom apríla informoval, že celkove 62 ľudí zahynulo v uplynulých dňoch na severe Burkiny Faso pri džihádistických útokoch a následných potýčkach medzi miestnymi komunitami. Násilie na severe Burkiny Faso sa začalo ešte v roku 2015, odkedy sa rozšírilo aj na východ, do blízkosti hraníc s Togom a Beninom.

Burkinská vláda vyhlásila koncom uplynulého roka výnimočný stav v siedmich z 13 samosprávnych oblastí krajiny po tom, ako pri útoku blízko hranice s Mali zahynulo desať žandárov. Útoky predtým trikrát otriasli aj hlavným mestom Ouagadougou, kde prišlo o život celkove 60 ľudí.

Viac o téme: KostolKňazútok Burkina Faso
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu