Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Česká polícia vydala dvoch podozrivých: Zadržaní teroristi sú už v Rakúsku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Česká polícia odovzdala v utorok rakúskym úradom dvoch Iračanov podozrivých z terorizmu, ktorých česká cudzinecká polícia zadržala minulú stredu na pražskom letisku. Dvojica podľa rakúskeho zatykača spolupracovala s ďalším Iračanom, ktorý je obvinený z dvoch útokov na vlaky v Nemecku, uviedol v stredu spravodajský server iDNES.cz.

Tridsaťročný Amar Rahím Mahmúd Mahmúd a o tri roky mladšia Rijám Šukrí Salí Badríová, ktorí čelia obvineniu z účasti v teroristickej skupine a z financovania terorizmu, s odovzdaním súhlasili. "Odovzdanie oboch cudzincov sa uskutočnilo v utorok za prísnych bezpečnostných opatrení, avšak bez problémov. Na hranici si ich prevzala rakúska eskorta," uviedla pre iDNES.cz hovorkyňa policajného prezídia Hana Rubášová.

Cudzinca poslal v piatok pražský mestský súd do väzby, odvtedy malo Česko na odovzdanie desať dní. Iračana, s ktorým muž a žena údajne spolupracovali, zadržali na začiatku minulého týždňa v Rakúsku. Podľa svojho obhajcu tvrdí, že s dvojicou zadržanou v Prahe nemá nič spoločné.

Viac o téme: TeroristiRakúskoDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu