Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

PRÁVE TERAZ Krvavý útok: Samovražedný útočník sa odpálil pri rannej modlitbe, vyše 50 mŕtvych

Nigériou otriasol bombový útok
Nigériou otriasol bombový útok (Zdroj: Twitter)

MAIDUGURI/MUBI - Nigériou otriasol bombový útok počas rannej modlitby v mešite. Podľa doterajších informácií zahynulo minimálne 50 ľudí. S odvolaním sa na miestnu políciu o tom informovala agentúra AFP. Samovraždený útok mal spáchať tínedžer. Zatiaľ nie je jasné, kto za útokom stojí, no úrady z atentátu podozrievajú islamistov z Boko Haram, napísala agentúra AP.

Samovražedný bombový útok sa odohral v meste Mubi v Adamawských štátoch na severovýchode Nigérie. Útok vykonal tínedžer počas rannej modlitby v mešite v ranných hodinách. Zatiaľ nie sú známe podrobnosti explózie, no guvernér Muhammad Umar Jibrilla Bindow útok odsúdil. 

Policajný hovorca Othman Abubakar pre AP povedal, že mladý muž aktivoval svoju nálož po tom, ako sa zamiešal medzi veriacich. "V tejto chvíli vieme o najmenej 50 mŕtvych," povedal hovorca polície štátu Adamawa.

Hoci sa k činu bezprostredne nikto neprihlásil, podozrenie hneď padlo na extrémistickú skupinu Boko Haram, ktorá sa usiluje o vytvorenie islamského štátu na severovýchode Nigérie. Boko Haram terorizuje tamojšie obyvateľstvo i priľahlé oblasti susedných krajín početnými vražednými prepadmi i samovražednými útokmi, ktoré si za uplynulých osem rokov vyžiadali najmenej 20.000 obetí na životoch.

Viac o téme: Samovražedný útokNigériaBoko Haram
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu