Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Taliban útočil na afganské bezpečnostné sily: Pri samovražednom útoku zomrelo 14 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

KANDAHÁR - Štrnásť príslušníkov afganských bezpečnostných síl zahynulo a deväť utrpelo zranenia pri dnešnej explózii výbušninami naloženého vozidla typu Humvee v juhoafganskej provincii Kandahár. O život prišiel aj vodič-samovražedný atentátnik. K útoku sa prihlásilo hnutie Taliban, informovala agentúra DPA.

Auto, ktoré militanti ukoristili afganským vojakom, vrazilo do vládnej budovy v okrese Marúf. Medzi obeťami sú policajti a príslušníci tajnej služby - Národného riaditeľstva pre bezpečnosť (NDS). Afganské sily dostali od Spojených štátov tisíce vozidiel typu Humvee (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle, HMMWV - Vysokomobilné viacúčelové kolesové vozidlo). Taliban sa zmocnil stoviek týchto áut.

Kandahár patrí medzi najnebezpečnejšie provincie na juhu Afganistanu. Situácia v krajine sa zhoršila po odchode väčšiny zahraničných vojakov ku koncu bojovej misie NATO v roku 2014. Podľa vojenských zdrojov islamistické hnutie Taliban kontroluje v súčasnosti približne 11 percent územia Afganistanu.

Viac o téme: Samovražedný útokAfganistanTalibanKandahár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu