Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slová, ktoré mrazia: Teroristický útok v Británii je iba otázkou času, tvrdí šéf londýnskej polície

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Teroristický útok na Britániu je vysoko pravdepodobný a je len otázkou času, kedy príde. Vyhlásil to šéf metropolitnej polície Bernard Hogan-Howe, ktorého dnes citovala spravodajská stanica BBC.

Hogan-Howe v tejto súvislosti spomenul nedávne udalosti v Európe a množstvo zmarených pokusov o útok v Británii. Zdôraznil, že prijatie rozdielnosti a "zdieľaných hodnôt" zo strany Británie vytvára pre teroristov nepriaznivé prostredie.

Stupeň teroristickej hrozby v krajine na úrovni "silný", čo znamená vysokú pravdepodobnosť, už od roku 2014. V Británii ide o druhý najvyšší stupeň ohrozenia. Hogan-Howe podotkol, že nedávne útoky vo svete vyvolali u Britov "pocit strachu". Vlaňajšie útoky v Paríži si vyžiadali 130 mŕtvych, tohtoročné v Bruseli 32 mŕtvych a v Nice prišlo o živor 84 ľudí.

"Viem, že s každým novým prípadom, najmä ak sa udeje v našej blízkosti, narastá strach, že Británia bude ďalším cieľom v tejto vlne krutého a nezmysleného vraždenia. Viem, že obyvatelia chcú, aby som ich ako osoba zodpovedná za ochranu krajiny uistil, že k ničomu nedôjde. Obávam sa však, že im to na sto percent sľúbiť nemôžem," vyhlásil policajný šéf.

Viac o téme: TerorizmusLondýnVeľká Británia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu