Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Daeš adresoval Putinovi hrozivý odkaz: Odpoveď z Ruska na seba nenechala dlho čakať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vie o najnovších vyhrážkach džihádistickej organizácie Daeš voči Rusku. Vyhlásil to dnes v Moskve hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, ktorý súčasne upozornil, že význam týchto hrozieb "netreba zveličovať", ale obozretnosť "je na mieste".

Peskov takto podľa agentúry RIA Novosti reagoval na výzvu Daeš, ktorá svojich prívržencov nabáda, aby viedli proti Rusku tzv. svätú vojnu. Vyplýva to z deväťminútového videozáznamu, ktorý v nedeľu zverejnili na internete.

"Počúvaj, (ruský prezident Vladimir) Putin, prídeme do Ruska a budeme vás zabíjať vo vašich domoch... Bratia, uskutočňujte džihád, zabíjajte ich a bojujte proti nim," hovorí podľa správy hlas na videu pri záberoch mužov na výcviku v púšti.

Autentickosť výzvy, ktorá sa objavila na webovej stránke YouTube, nebolo možné bezprostredne overiť. Odkaz na túto nahrávku však zverejnili v komunikačnej aplikácii Telegram, ktorú Daeš bežne používa, konštatovala agentúra Reuters. Podľa Peskova význam podobných videí netreba zveličovať. Vysvetlil, že teroristické skupiny, s ktorými sa vedie boj a ktoré sú "raz za čas pritlačené k múru", využívajú takúto "taktiku zastrašovania".

"Je to bežná prax," uviedol Peskov, podľa ktorého nie je nutné preháňať to s reakciou, aj keď súčasne uznal, že istá opatrnosť je potrebná. Vysvetlil, že analýzou podobných hrozieb sa zaoberajú tajné služby. Dodal však, že takéto vyhlásenia neovplyvnila politiku Ruska v oblasti boja proti terorizmu. Uviedol, že "nevyhnutné opatrenia sa prijímajú aj po línii ministerstva obrany v rámci plnenia úloh operácie ruských ozbrojených síl v Sýrii".

Výzva na útoky v Rusku je planou hrozbou, tvrdí čečenský prezident

Výzva na útoky v Rusku, ktorú údajne zverejnila teroristická organizácia Daeš, je len planou hrozbou, vyhlásil dnes čečenský prezident Ramzan Kadyrov. "S plnou zodpovednosťou vyhlasujem, že toto 'vyhlásenie' je planou hrozbou, ktorá sa neopiera o žiadne reálne sily a možnosti. V Čečensku sme zlikvidovali prvotriedne vycvičených a po zuby ozbrojených banditov z 51 krajín. Neslávne u nás prišli o život príslušníci najlepších spravodajských služieb na svete. Ostatní utiekli, až sa im podpätky blýskali," citovala Kadyrova agentúra RIA Novosti. Čečenský prezident varoval, že "prídeme k tým, ktorým čo i len vo sne napadlo zastrašovať ruské vedenie a národ".

Viac o téme: RuskoVladimir PutinDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu