Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Toto nikto nečakal: Prekvapivé informácie o plánovanom teroristickom útoku na USA

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama ubezpečoval dnes Američanov o tom, že tajné služby nemajú "konkrétne a vierohodné informácie" o plánovanom teroristickom útoku na Spojené štáty. Informovali o tom svetové agentúry. Obama však Američanov napriek tomu, že krajine nehrozí bezprostredný útok teroristov, vyzval, aby boli počas zimnej dovolenkovej sezóny ostražití.

Šéf Bieleho domu navštívil dnes americkú Národnú protiteroristickú centrálu (NCTC) pri Washingtone, kde ho o aktuálnom stave v tejto oblasti informovali predstavitelia tajných služieb, riaditeľ národnej špionážnej služby James Clapper, šéf Federálneho vyšetrovacieho úradu James Comey, ministerka spravodlivosti Loretta Lynchová, minister vnútornej bezpečnosti Jeh Johnson a minister zahraničných vecí John Kerry. 

Agentúra DPA upozornila, že dnešné stretnutie sa uskutočnilo tesne pred vianočnými a novoročnými sviatkami a po útoku, pri ktorom začiatkom decembra dvaja teroristi usmrtili 14 ľudí v kalifornskom meste San Bernardino. 

Spojené štáty budú podľa Obamu pokračovať v boji proti militantom Daeš v zahraničí, predchádzaní prenikaniu teroristov na svoje územie a zvyšovaní úsilia predchádzať útokom na domácej pôde. 

Viac o téme: Barack Obama
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu