Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Nemci sa boja terorizmu: Kvôli islamistom zrušili masový karneval!

V nemeckom meste Braunschweig zrušili karneval kvôli hrozbe terorizmu. Zobraziť galériu (2)
V nemeckom meste Braunschweig zrušili karneval kvôli hrozbe terorizmu. (Zdroj: SITA)

BRAUNSCHWEIG – Polícia v nemeckom meste Braunschweig zrušila dnes obľúbený karnevalový sprievod mestom kvôli obavám z hroziaceho islamistického teroristického útoku. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na nemeckú políciu.

Polícia dostala dôveryhodné informácie, podľa ktorých existovala "konkrétna hrozba útoku s islamistickým pozadím" počas dnešného sprievodu, všetkých návštevníkov tohto podujatia preto vyzvali, aby ostali doma.  "Spolu s predstaviteľmi mesta a organizátormi sme vyhodnotili tieto informácie a potom, vo veľmi krátkom čase, sme sa rozhodli zrušiť tento pouličný sprievod," povedal hovorca Thomas Geese, ktorého citovala AP.

Geese odmietol vzhľadom na charakter hrozby poskytnúť bližšie informácie, varovanie však podľa neho prišlo od tajných služieb. Sprievod zrušili menej ako 90 minút pred jeho plánovaným začiatkom a podľa hovorcu už bolo "množstvo ľudí, ktorí pricestovali vlakom z oblastí mimo mesta, prezlečených, a boli veľmi sklamaní, nechceli sme však riskovať".

V nemeckom meste Braunschweig
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Karnevalový sprievod v meste Braunschweig je najväčším podujatím tohto druhu v severnom Nemecku, ročne priláka zhruba 250.000 návštevníkov. Organizátori a predstavitelia mesta oznámili, že skupiny, ktoré mali zahrať v sprievode, odohrajú namiesto toho svoje koncerty dnes popoludní v mestskej radnici.

Podľa vyjadrenia šéfa polície v meste Braunschweig Michaela Pientku pre nemecký rozhlas zrušenie karnevalového sprievodu kvôli hrozbe teroristického útoku nesúvisí s útokmi na debate o slobode prejavu a pred synagógou v dánskej metropole Kodaň, pri ktorých v sobotu a v noci nadnes zomreli dvaja ľudia a traja utrpeli zranenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu