Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Na americkú základňu zaútočil Taliban, 14 mŕtvych!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DŽALÁLABÁD - Americkú vojenskú základňu v Džalálabáde dnes zasiahli dva výbuchy. Svedkovia podľa agentúry Reuters počuli aj streľbu. K útoku sa prihlásil Taliban.

"Môžeme potvrdiť, že v blízkosti základne Džalálabád došlo k viacerým explóziám. Predstavitelia ISAF v súčasnosti skúmajú situáciu a po tom, čo bude k dispozícii viac informácií, náležite ich zverejníme," píše sa vo vyhlásení spojeneckej misie ISAF.

Okrem deviatich útočníkov zahynuli aj traja strážcovia základne a ďalších 18 utrpelo zranenia. Podľa vyhlásenia NATO neprišli o život žiadni zahraniční vojaci, ale niekoľkí z nich boli zranení. Taliban tvrdí, že jeho bojovníci - oblečení v amerických uniformách - pri útoku zabili desiatky afganských a spojeneckých vojakov a zničili kasárne v areáli základne v blízkosti letiska v Džalálabáde v provincii Nangarhár. 

Vo februári zabil samovražedný atentátnik deväť ľudí na miestnom letisku používanom takmer výlučne NATO a americkou armádou. Spojenci a afganská vláda sa snažia zvýšiť bezpečnosť v krajine pred plánovaným odchodom väčšiny jednotiek NATO na konci roka 2014.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu