Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obama poďakoval CIA za nájdenie bin Ládina

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: YouTube)

LANGLEY - Americký prezident USA Barack Obama včera poďakoval americkej Ústrednej spravodajskej službe (CIA) za podiel na nájdenie a následnom zabití vodcu teroristickej siete al-Kájda.

"Nemýľte sa. To ešte nie je koniec," dodal prezident, ktorý navštívil centrálu CIA v Langley. Podľa neho zaistené dokumenty a ďalší materiál v jeho úkryte predstavujú najväčší poklad, aký kedy bol u nejakého teroristického vodcu nájdený.
    
V prejave pred pamätníkom s menami agentov CIA, ktorí zahynuli počas služby, Obama tiež vyhlásil, že všetci bin Ládinovi nasledovníci v čele Al-Kajdy by "si mali chrániť chrbát".
    
CIA čelila dlhodobo kritike za to, že dopustila, aby sa teroristom podarilo podniknúť proti USA útoky z 11. septembra 2001. Znížilo to jej reputáciu a poškodilo aj morálku jej pracovníkov. Podľa Obamu sa ale jej hodnota opäť ukázala s úspešnou misiou proti bin Ládinovi.
    
"Ste často prví, ktorí kritizovaní, keď idú veci zle, a ste často tými poslednými, ktorí ocenení, keď veci idú dobre," podotkol Obama.
    
Bin Ládina zabilo v noci 2. mája špeciálne americké vojenské komando v severnom Pakistane. S niekoľkými vrtuľníky prepadlo vilu severne od metropoly Islamabad, kde terorista žil niekoľko rokov. Zásah podnikli USA bez vedomia pakistanských orgánov.


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu