Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na bin Ládina povolali psa, v nepriestrelnej veste za 30-tisíc!

Cairo v nepriestrelnej veste Zobraziť galériu (4)
Cairo v nepriestrelnej veste

WASHINGTON - Platným členom amerického komanda, ktoré začiatkom mája zabilo v pakistanskom Abbottábáde zakladateľa teroristickej siete Al-Káida Usámu bin Ládina, bol aj pes menom Cairo. Zviera navlečené do špeciálnej ochrannej vesty za 30 000 dolárov (21 400 eur) patrí medzi stopovacích psov, ktorí pomáhajú americkým zvláštnym jednotkám SEALS pri nasadení, uviedol server MSNBC.

Psia ochranná vesta zadrží strely z ručných zbraní. Zároveň v nej pes nesie kameru s nočným videním, ktorá prenáša získané zábery psovodovi i veleniu operácie. Súčasťou vesty je aj obojsmerná vysielačka, vďaka ktorej psovod počuje, čo sa deje na mieste, kde pes je, a zároveň môže odovzdávať zvieraťu povely aj cez betónovú stenu.
 
Celé vybavenie je vo veste upevnené tak, aby nevydávalo žiadny zvuk, keď sa pes pohybuje. Keďže zvláštne jednotky často zasahujú aj na mori, je psia vesta nepremokavá.
 
V Abbottábáde sa psovod spustil z vrtuľníka so zvieraťom priviazaným k telu. Akonáhle vstúpilo komando do bin Ládinovej opevnenej vily, vyslal psa napred ako vyzvedača. Vďaka vysielačke vo veste nemusel povely kričať, stačilo ich šepkať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu