Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ničivé záplavy v Iráne: Počet obetí stúpol na 18 mŕtvych a 70 zranených

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Amin Berenjkar/Mehr News Agency)

TEHERÁN - Na 18 mŕtvych a vyše 70 zranených stúpol v pondelok počet obetí záplav, ktoré v dôsledku prudkých lejakov postihli v posledných dňoch väčšinu iránskych provincií. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na miestne záchranné služby.

Riaditeľ národnej záchrannej služby uviedol, že pri záplavách v meste Šíráz na juhu Iránu zahynulo 17 ľudí a zranenia utrpelo ďalších 74 osôb. Jedna osoba prišla o život v provincii Kermánšáh na západe krajiny, napísala záchranná služba na svojej internetovej stránke. Miestna organizácia pre zvládanie katastrof už skôr uviedla, že záplavy postihli 25 z celkového počtu 31 provincií. 

Najnovšie záplavy zasiahli najmä západnú a juhozápadnú časť Iránu. Provinciu Mázandarán a severovýchod provincie Golestán zasiahli rozsiahle záplavy už 19. marca, avšak úrady vtedy nezverejnili oficiálny počet obetí.

Ničivé záplavy v Iráne:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Amin Berenjkar/Mehr News Agency)

Vzhľadom na oslavy perzského Nového roku, Novrúzu, boli mnohí zamestnanci iránskych záchranných zložiek na dovolenke. Iránsky meteorologický úrad varoval, že lejaky potrvajú do stredy. Vlani pri záplavách v iránskej provincii Východný Azerbajdžan (Ázarbájdžáne Šarki) zahynulo 30 ľudí.
 

Viac o téme: ZáplavyIrán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu