Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Tropická búrka vraždila aj na Štedrý deň: Najmenej päť obetí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

MANILA - Najmenej päť ľudí zomrelo a traja sú nezvestní po tom, čo tropická búrka Wukong zasiahla centrálne Filipíny, ktoré nedávno spustošil tajfún Bopha. Počet obetí ja zatiaľ pomerne nízky, keďže sa prijali preventívne opatrenia, uviedla dnespredstaviteľka regionálnej civilnej ochrany Maria Nogra.

Troch ľudí zabil strom, ktorý spadol na ich dom na  ostrove Samar. Zvyšných mŕtvych a nezvestných majú na svojom konte rozvodnené rieky.

Búrka Wukong zasiahla strednú časť Filipín na Štedrý deň. Priniesla tam silný vietor a dažde, no postupne slabne. Očakáva sa, že dnes prejde ponad najzápadnejší ostrov Palawan. Wukong je 17. búrkou, ktorá tento rok zasiahla Filipíny. Ročný priemer je 20 búrok alebo tajfúnov, ktoré sa vyskytujú predovšetkým v období dažďov od júna do októbra.

Filipíny sa stále spamätávajú zo silného tajfúnu Bopha, ktorý udrel 4. decembra a postihol vyše 6,2 milióna ľudí v južných oblastiach tohto ostrovného štátu. Spôsobil mohutné záplavy a zosuvy pôdy, o život prišlo 1067 osôb a vyše 830 ľudí je stále nezvestných.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu