Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Gašparovič vyjadril Taliansku sústrasť, zraneným želá skoré uzdravenie

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič

BRATISLAVA - Prezident SR Ivan Gašparovič vyjadril sústrasť talianskemu prezidentovi Giorgiovi Napolitanovi v súvislosti s utorkovým zemetrasením. V sústrastnom liste svojmu talianskemu partnerovi Gašparovič píše, že s hlbokým zármutkom prijal správu o ľudských obetiach spôsobených opätovným zemetrasením v talianskom regióne Emilia Romagna.

 

"Vyjadrujem Vám a Vaším prostredníctvom príbuzným pozostalých i ľudu Vašej krajiny hlbokú sústrasť. Všetkým zraneným želám skoré uzdravenie," uviedol v sústrastnom posolstve Ivan Gašparovič. Informovala o tom Kancelária prezidenta SR na webstránke prezidenta.

Nové zemetrasenie, ktoré zasiahlo región Emilia Romagna v severnom Taliansku v utorok 29. mája, zanechalo za sebou obete, zranených a zničené domy. Obyvatelia Pisy a Benátok vybiehali v panike do ulíc, keď sa v utorok o 9:00 hodine začala asi 60 kilometrov východne od Modeny triasť zem. Len o pár hodín neskôr nasledovali tri otrasy s magnitúdou 5,1 až 5,3. Celkový počet obetí dodnes stúpol na 17, zranenia utrpelo najmenej 350 ľudí. Zemetrasenie s magnitúdou 5,8 zasiahlo región Emilia Romagna len deväť dní po inom, ktoré po sebe zanechalo sedem mŕtvych a tisíce ľudí bez domova. 

V roku 2009 si zemetrasenie v meste L'Aquila v strednom Taliansku vyžiadalo 300 obetí a desiatky tisícov zostali bez strechy nad hlavou. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu