Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

MFF Cinematik otvorí unikátna filmová premiéra!

V Sylviinom meste
V Sylviinom meste

PIEŠŤANY - Už zajtra 10. septembra otvorí minister kultúry Slovenskej republiky Marek Maďarič brány 3. ročníka Medzinárodného filmového festivalu Cinematik Piešťany 2008.

Slávnostné otvorenie festivalu bude v znamení unikátnej slovenskej premiéry španielskeho filmu režiséra José Luisa Guerína, zaradeného do hlavnej súťažnej sekcie MFF Cinematik – En la ciudad de Sylvia (V Sylviinom meste) nominovaného na Zlatého leva na 64. ročníku Medzinárodného filmového festivalu Benátky. Film príde uviesť významný hosť, španielsky producent Luis Miñarro.

Pôžitok zo sledovania ľudí vystúpil na úroveň vysokého umenia v tejto snovej, oslnivej štúdii muža hľadajúceho stratenú lásku. Zádumčivý mladý spisovateľ (Xavier Lafitte) zazrie ženu, ktorú kedysi poznal a nasleduje ju, zúfalo túžiac po oživení ich vzťahu spred rokov. Ale pamätá sa naňho ona? Poznal ju skutočne? A hľadá naozaj ju, alebo sa uspokojí s akoukoľvek nádhernou ženou...? Ovenčený úžasnými tvárami, nasiaknutý melanchóliou romance a výnimočne sofistikovaný vo svojom vizuálnom a naratívnom štýle je tento film bez dialógov hostinou pre všetky zmysly.

Otvárací ceremoniál je prístupný aj všetkým akreditovaným účastníkom, čím sa potvrdzuje festivalová koncepcia Cinematiku a jasné zameranie na diváka. Festival potrvá až do 15. septembra a v jednej súťažnej a desiatich nesúťažných sekciách ponúkne viac ako 100 filmových titulov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu