Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vilovi ukradli auto, zostali mu len oči pre plač: Dorazila ho až pokuta od inšpektorátu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Vilo si myslel, že má najhoršie za sebou. Keď už si myslel, že rozdýchal krádež auta, prišla ďalšia rana od policajtov. Domov mu totiž prišiel "pozdrav", ktorý by nenechal nikoho pokojným.

Vaše tipy

"Dnes mi prišla pokuta od dopravákov 2x165 eur za prepadnutú emisnú a technickú kontrolu na mojom odcudzenom aute, ktoré bolo policajtmi riadne odhlasené. Yes, Slovensko!," tvrdí Vilo. Vyše tristo eurová pokuta by nahnevala zrejme každého.

Vila prepadla z tejto nepríjemnej skúsenosti najprv frustrácia. "Prepadla ma frustrácia," hovorí čitateľ, "krádež auta som považoval za uzavretú vec. Ukončené trestným stíhaním na neznámeho páchateľa."

Vilo neopodstatnenú pokutu neplánuje nechať len tak. "Pôjdem na najbližšiu pobočku dopravného inšpektorátu a podám odvolanie," povedal nám.

Vilovi ukradli auto, zostali
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

Topky sa obrátili na Ministerstvo dopravy, pod ktoré spadá dopravný inšpektorát, aby túto kuriozitu vysvetlilo. "Napriek tomu, že uvedené vozidlo bolo odcudzené a krádež nahlásená Policajnému zboru, v evidencii vozidiel toto vozidlo stále figuruje v stave, že je "v premávke". V tomto prípade majiteľ vozidla mal na príslušnom dopravnom inšpektoráte požiadať o vyradenie vozidla z evidencie. V takomto prípade by pokuta uložená nebola, pretože vozidlo už by bolo vyradené z evidencie," vysvetlila nám hovorkyňa rezortu dopravy Karolína Ducká.

Vilo však smútiť nemusí. "Pokiaľ je majiteľovi vozidla uložená pokuta za neplatnú TK/EK vozidlu, ktoré bolo odcudzené majiteľovi vozidla, po podaní odporu bude pokuta zrušená a konanie zastavené," tvrdí hovorkyňa s tým, že odporúča, aby na dopravnom inšpektoráte žiadali ľudia o vyradenie vozidla z evidencie

Viac o téme: Polícia Pokuta Krádež
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu