Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zúfalý príbeh obete podvodníka: Kúpa auta cez inzerát sa zmenila na nočnú moru!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wiki)

BRATISLAVA - Ostali mu len oči pre plač. Hoci o podvodoch, ktoré každodenne číhajú na bežných ľudí, sa informuje čoraz viac, ešte vždy sa nájdu takí, čo predsa len naletia. Do pasce podvodníkovi padol aj náš čitateľ Peter, ktorý zaslepený snom o novom aute skočil na sladké rečičky a ostal bez peňazí aj vysneného tátoša. Prečítajte si jeho príbeh a vezmite si ponaučenie, aby ste sa aj vy nestali obeťou falošných predajcov.

Peter vždy túžil po Forde Kuga a keď na slovenskom inzertnom portáli uvidel lákavú ponuku, ani chvíľu neváhal a napísal jej autorovi, ktorý vystupoval pod menom Tomáš. "Inzerát popisoval stav na tachometri, všetky parametre, pár fotiek a cenu 4890 EUR," opisuje čitateľ s tým, že hoci sa mu nepozdávala nízka cena, ponuke sa potešil a už o chvíľu ho v e-maile čakala odpoveď predajcu. Písal vraj lámanou češtinou a tvrdil, že už štyri roky pracuje ako stavebný technik v Česku, kde aj auto kúpil. Po tom, čo prácu v Česku ukončil, sa mal aj s autom vrátiť do Manchestru.

Petra ani len nenapadlo, že všetko, čo mu majiteľ auta opisuje, je len veľká spleť lží. "Vyzeral ako dôveryhodný pán, ktorému musí človek veriť všetko, čo napíše," hovorí. Po sladkých rečičkách, ktorými ho autor inzerátu nakŕmil, sa rozhodol, že auto kúpi. Keďže pracuje v Anglicku, mohol ho použiť priamo na cestu späť domov na Slovensko. Po uzavretí dohody mu majiteľ Tomáš navrhol, aby na dopravu využili služby spoločnosti, ktorá sa špecializuje na prepravu áut po celej Európe. "Táto prepravná spoločnosť funguje tak, že vyzdvihne auto od majiteľa po zaplatení 50 % z čiastky, čo bolo 2445 eur, potom mi auto dovezú na moju adresu," vysvetľuje Peter.

Po prívoze auta mal mať potom päť dní na to, aby si auto skontroloval a ak by bol spokojný, zaplatil by zvyšok sumy. Ak by sa mu však niečo nepozdávalo, auto by spoločnosť odviezla späť majiteľovi. Aspoň tak mu to autor inzerátu tvrdil. Keďže uviedol aj názov firmy, ktorou mala byť Transport Car Logistic, a všetky detaily, Peter nemal ani najmenšie podozrenie, že by mohlo ísť o podvod. Majiteľ mu dokonca navrhol, že prepravnej spoločnosti zaplatí, pretože jej služby využíval už v minulosti a mohol by vybaviť zľavu.

Od Petra si vypýtal meno a adresu s tým, že objedná prepravu vozidla. Deň na to mu prišiel od prepravnej spoločnosti e-mail aj s faktúrou, ktorú vraj musel uhradiť, aby mohli prepravu uskutočniť. Peter neváhal a prostredníctvom internetu sumu uhradil. Že spravil osudovú chybu, zistil už o pár hodín. "Odvtedy som nevidel ani auto, ani peniaze. Stratil som kontakt aj s pánom Tomášom aj s prepravnou spoločnosťou. Neodpovedajú na emaily, ani na telefonáty," zúfa Peter. Inzerát s výhodnou ponukou Fordu Kuga sa na portáli už tiež nenachádza.

Peter sa o svojom sklamaní rozhodol prehovoriť preto, aby ostatných ľudí pred podobnými podvodmi uchránil. Jeho skúsenosť je len dôkazom toho, že prílišná dôvera sa nevypláca a je vždy lepšie si všetko aj niekoľkokrát overiť skôr, ako bude neskoro.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu