Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Sú Slováci čestní? Takto to vyzerá, keď si čapujeme pivo sami!

(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Na Inoveckej chate pri Trenčíne zorganizovali počas 1. a 8. mája ďalšiu akciu, pri ktorej si mohli návštevníci načapovať pivo sami a peniaze hodiť do pokladničky. Nikto im nepozeral na prsty, a tak bolo iba na nich, či stanovenú sumu zaplatia. Čo si myslíte, koľko z nich má teraz čierne svedomie?

Vaše tipy

"Tento test sme robili už viackrát, ľudia ho u nás poznajú. Asi pred 2 rokmi, keď sme s touto akciou začali, si ukradlo pivo asi 10-12% samočapujúcich návštevníkov Inovca. Dnes, žiaľ, musíme konštatovať, že čestnosť ľudí klesla - pivo nezaplatilo až 20% hostí," napísali na svojej facebookovej stránke organizátori z Inoveckej chaty, ktorí aj napriek tomu, že test nedopadol najlepšie, nestrácajú nádej a chcú v akcii pokračovať.

"Veríme, že ľudia sú lepší, alebo ich možno trochu tu, v horách zmeníme, aby boli. Táto naša akcia nemá nič spoločné ani s politikou, ani so životnou úrovňou - je to len o svedomí. Možno sa tí, ktorí dnes pivo ukradli, zamyslia nad sebou, zmenia svoj postoj k cudzím veciam a trochu sa nad sebou zamyslia. Možno... Určite im dáme ďalšiu šancu pri najbližšej akcii," prezradili na Facebooku. Takže všetci tí, ktorí majú hriech na duši, budú mať možnosť na reparát.

A čo na to ľudia na sociálnej sieti?

Pod príspevkom sa nahromadilo množstvo komentárov s rozdielnymi názormi. Niektorým sa zdalo 1,2 eura za veľké pivo priveľa. Iní zase tvrdili, že nikto nemal pri sebe tých 20 centov, takže o to bola pokladnička chudobnejšia. Ďalší poukazovali na to, že do pokladničky sa nielen vkladalo, ale možno si z nej poniektorí ešte aj niečo uchmatli. Vo všeobecnosti však voči slovenskej náture zavládla skepsa a zdá sa, že si o sebe myslíme iba to najhoršie.

"Krásna myšlienka, hádam si ľudia uvedomia, že musíme začať od seba. Čo potom vlastne chceme od politikov atď., keď sme takí istí....no verím, že sa to raz naučíme a bude to len plus k našej mentalite národa, no chce to ešte nejaký čas," napísal Peter. "Ďalšia vzorka inteligencie našich ľudí. Výborný nápad, ktorý by fungoval bez zaváhania v civilizovanom svete. SK má však vlastnú definíciu civilizovanosti," dodal Juraj. Ozvali sa však aj hlasy, že aj v tom "civilizovanom" svete sa kradne a všetko závisí od charakteru jednotlivca bez ohľadu na národnosť.

Sú Slováci čestní? Takto
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Facebook)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu