Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Neuveriteľné: Na Farmárskych trhoch ukradli knihy pre rómske deti!

Farmárske trhy
Farmárske trhy (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Na Farmárskych trhoch v bratislavskej Petržalke sa v stánku Ľudia ľudom, koná i zbierka kníh pre deti na Luníku IX. Zbierka kníh pre rómske deti na Luníku IX. je zaiste ušľachtilým činom a je preto nepochopiteľné, že sa niekto na ne ulakomil a už v prvý deň si v nestráženej chvíli odniesol knihy.

„Ukradli nám hneď prvú, ktorú nám priniesol darca. Darcovi sa ospravedlňujeme, že sme ju neustrážili a sľubujeme nájsť adekvátnu náhradu, ktorú pošleme na Luník IX. Ak máte nepotrebné detské knihy, dajte ich rovno našim kolegom v stánku. Odmena vás neminie,“ hovorí organizátor Roland Kyška.

Aby už k ďalším krádežiam nedošlo, tak darované knižky už nevystavujú ako zbierku, ale rovno ich odkladajú do škatúľ. Zbierka kníh pre deti na Luníku IX., beží už niekoľko mesiacov v rôznych mestách na Slovensku. Má obohatiť detskú knižnicu na tomto sídlisku.

Súbežne sa koná aj finančná zvierka. Ako hovorí R. Kyška, práve zbierka kníh má oveľa väčší úspech ako finančné príspevky. „Už máme niekoľko desiatok kníh, ktoré poputujú deťom na sídlisku,“ dodáva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu