Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dráma u Kočnera: Obrovský výbuch iba pár metrov od jeho oslavy!

Marián Kočner o zničenej dodávke nič nevie. Zobraziť galériu (5)
Marián Kočner o zničenej dodávke nič nevie. (Zdroj: hazz, sita)

DONOVALY/BRATISLAVA - K oslavám príchodu Nového roka už neodmysliteľne patria ohňostroje a delobuchy, ktoré však môžu narobiť viac škody ako osohu. Presvedčili sa o tom aj hostia hotela na Donovaloch, ktorým sa o zábavu nechcene postaral obrovský výbuch na parkovisku pred zariadením. Podľa fotografií to vyzerá, ako by v dodávke plnej pyrotechniky nastala tretia svetová. Nám sa podarilo zistiť, že v čase incidentu sa iba pár metrov od nej zabával aj kontroverzný podnikateľ Marián Kočner. Práve jeho obchodné aktivity sú spájané s týmto rekreačným zariadením ako aj ďalšími developerskými projektami v okolí.

Vaše tipy

Podľa svedkov prišlo k nevšednej udalosti v utorok večer, čo nám potvrdila aj Zuzana Farkasová z prezídia Hasičského a záchranného zboru. "Požiar strechy dodávkového vozidla Fiat Ducato bol na operačné stredisko KR HaZZ ohlásený dňa 1. januára 2013 o 18:33 hod. Toto vozidlo sa nachádzalo na parkovisku pred hotelom Residence na Donovaloch," uviedla Farkasová s tým, že oheň nakoniec stihli zlikvidovať vodič so spolujazdcom pomocou hasiaceho prístroja.

Kurióznou na tomto prípade je však príčina požiaru. Vo Fiate došlo k odpáleniu zábavnej pyrotechniky, a to konkrétne 25 rakiet, ktoré následne preleteli laminátovou strechou dodávky. Jej majiteľ tak musel byť zo škody poriadne "nadšený", hoci jej výška ešte nebola vyčíslená.

Dráma u Kočnera: Obrovský
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: HaZZ)

Dráma u Kočnera: Obrovský
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: HaZZ)

Šťastie však mal známy podnikateľ Kočner, ktorý sa zabával s priateľmi iba pár metrov od nehody. V Residence Hoteli figuroval podľa obchodného registra kontroverzný biznismen ešte do marca minulého roka a súčasných spoločníkov s ním spája viacero biznisov. Podľa miestnych ale hotel stále prevádzkuje rodina Kočnerovcov.

Kočner nám potvrdil, že v hoteli na Donovaloch silvestroval, údajne však výbuch iba pár metrov od neho nepočul a poprel, že by s ním mal čokoľvek spoločné.

"Na Silvestra som bol na Donovaloch, ale o ničom takom neviem," povedal podnikateľ a dodal, že na nedostatok pyrotechniky sa vôbec nemusel sťažovať. "Mali sme štandardnú oslavu s veľkým ohňostrojom,“ informoval nás. Podľa neho tak zničené rakety asi "patrili nejakému inému hosťovi", ktorý sa chystal spraviť nezabudnuteľnú párty, ale jeho úmysel mu nevyšiel celkom podľa predstáv.

Developerské aktivity Mariána Kočnera na Donovaloch sú jeho zatiaľ najväčší realitný projekt, v rámci ktorého zrekonštruoval starý Športhotel a vedľa postavil 34 veľkých apartmánov. V médiách sa objavoval v súvislosti s kauzou Technopol, neskôr Gamatex, kde sa po prvý raz dostal do sporu s Pavlom Ruskom pre televíziu Markíza. Figuroval tiež v spore o pozemky pod automobilkou Kia, keď bol ministrom hospodárstva práve Rusko. V rámci tejto aktivity nakúpil pozemky pod pripravovanou automobilkou a predal ich až potom, keď vláda vyplatila občanom vyššiu cenu za ich pozemky.

Dráma u Kočnera: Obrovský
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: HaZZ)

Dráma u Kočnera: Obrovský
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: HaZZ)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu