Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Falošné sobáše v Británii: Slovenky pomáhali dostať na ostrovy Pakistancov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ardenforester.blogspot.com)

SHEFFIELD - Britskej polícii sa podarilo rozbiť gang, ktorý fingoval sobáše, aby sa do krajiny mohli dostať muži z Pakistanu. Do prípadu sú zapletené aj viaceré Slovenky a Češky, ktoré poslúžili ako nevesty. Niektoré sa "vydali" aj niekoľkokrát a zarobili si tak tisíce libier.

Podľa vyšetrovateľov všetko prebiehalo tak, že ázijskí organizátori zaplatili ženám žijúcim vo Veľkej Británii za to, aby sa v Pakistane vydali za mužov, ktorí sa chceli dostať do Európy. Tým sa to vďaka falošným dokladom, žiadostiam o víza a svadobným fotografiám, ktoré predkladali na konzuláte v Islamábáde, podarilo.

Úradom ale čoraz vyšší počet Pakistancov usilujúcich sa o vstup na britské územie začal byť podozrivý a tak celú záležitosť preskúmali hlbšie. Zistili, že všetkých 62 žiadostí bolo falošných. V súdnom spise sa uvádza, že jedna Češka sa v priebehu štyroch mesiacov "vydala" trikrát a v kabelke druhej zas po návrate do Británie našli pri kontrole na letisku tisíc libier (1236 eur).

"Bola to profesionálna a dobre zabehnutá operácia, ktorá prebiehala dlhšiu dobu," uviedla na súde prokurátorka Sarah Wrightová.

Súd v meste Sheffiled uznal sedem ľudí vinných zo sprisahania pri napomáhaní nezákonného prisťahovalectva a ďalších jedenásť čelí obvineniu z rovnakého trestného činu. Dvaja hlavní šéfovia gangu sú momentálne na úteku.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu