Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Zatajovaná identita lupiča z Leopoldova: Kamarát policajného riaditeľa!

Expolicajt obivnený z lúpeže trávil dovolenku s policajným riaditeľom Zobraziť galériu (3)
Expolicajt obivnený z lúpeže trávil dovolenku s policajným riaditeľom (Zdroj: PZ, Tip čitateľa)

TRNAVA – Vyšetrovanie prepadu leopoldovskej banky z minulého týždňa prinieslo nové odhalenia. Za maskou ozbrojeného lupiča, ktorý si v pondelok z pobočky VÚB odniesol vyše 10 tisíc eur, sa totiž skrýval bývalý trnavský policajt Andrej K. (32), ktorý mal opäť nastúpiť do zboru! Šokujúce je v tomto prípade aj to, že má blízky kamarátsky vzťah s terajším riaditeľom KR PZ v Trnave Bystríkom Stankom.

Vaše tipy

Ozbrojený prepad sa odohral minulý týždeň v pondelok (8. októbra), keď do jednej z leopoldovských bánk vstúpil maskovaný lupič so zbraňou v ruke a od pracovníčok pýtal peniaze so slovami „Toto je prepad!“ Zo strachu o život mu ženy vtedy odovzdali vyše 10 tisíc eur a neznámy zlodej sa dal na útek.

Policajtom sa zločinca podarilo zadržať už na druhý deň a to aj vďaka tomu, že pochádzal z ich vlastných radov. Na miesto činu prišiel na vlastnom aute s trnavskou ŠPZ-tkou a číslom „158“, ktoré mužov zákona nasmerovalo k ich bývalému kolegovi Andrejovi K. (32). Zaujímavé je, že aj keď lupiča zadržali už deň po lúpeži (9. októbra), polícia o tom informovala až o týždeň neskôr, po otázkach zo strany médií. „Obvinený muž bol v minulosti príslušníkom polície, v súčasnosti ním nie je,“ potvrdila nám trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Preto vznikajú špekulácie, či Andrejovi K. v prípade nedopomohol kamarátsky vzťah so šéfom trnavskej polície Bystríkom Stankom. Existuje totiž dôkaz, že bývalý policajt sa so Stankom stretával aj v súkromí. Čitateľ nám poslal fotografiu, ktorá ich oboch zachytáva na spoločnej lyžovačke v Rakúsku. Polícia však trvá len na čisto pracovnom vzťahu. „To, že sa bývalí kolegovia poznajú, je prirodzené a o jednoznačnom a zákonnom postoji polície svedčí to, že bývalého kolegu zadržali policajti už na druhý deň po lúpeži,“ uviedla hovorkyňa Kredatusová.

Samotný riaditeľ Stanko priznal, že s Andrejom K. sa pozná už roky. „Nemám čo tajiť, poznám ho 12 rokov, robil u policajtov,“ povedal policajný šéf televízii JOJ a dodal, že s expolicajtom obvineným z lúpeže tri roky hrával futbal. Nechopoiteľné konanie bývalého kolegu však odsudzuje. „Nech pre mňa aj zhnije v base, keď takéto niečo spraví. Nemám zľutovanie s nikým,dodal.

Trnavský policajný šéf Bystrík Stanko (druhý zľava) a obvinený Andrej K. (štvrtý zľava) na spoločnej dovolenke v Rakúsku
Zobraziť galériu (3)
Trnavský policajný šéf Bystrík Stanko (druhý zľava) a obvinený Andrej K. (štvrtý zľava) na spoločnej dovolenke v Rakúsku  (Zdroj: Tip čitateľa)

 

Podľa našich informácií, ktoré potvrdila aj polícia, mal Andrej nastúpiť späť do policajného zboru. Na trnavskej kriminálke mal začať pracovať údajne už 1. novembra 2012. Prijímacie konanie však zmaril zločinom, po ktorom si už uniformu muža zákona pravdepodobne neoblečie. „Prijímacie konanie bolo ihneď, po nadobudnutí podozrenia zo spáchania skutku, zastavené,“ dodala hovorkyňa. Zaujímavý je aj ďalší kontakt Andreja K. na najvyšších miestach. Podľa informácií z obchodného registra je totiž majiteľom firmy SBS, ktorej konateľom je bývalý okresný riaditeľ PZ v Galante Marián Siska.

 

Ozbrojený expolicajt Andrej K. si z banky odniesol 10 tisíc eur.
Zobraziť galériu (3)
Ozbrojený expolicajt Andrej K. si z banky odniesol 10 tisíc eur.  (Zdroj: polícia)

 

Bývalý policajt po dopadnutí skončil v cele predbežného zadržania, bol obvinený a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Vyšetrovanie však začalo naberať zvláštny smer, keď Andreja K. včera prepustili na slobodu. „V zmysle zákona neboli zo strany prokurátora vzhliadnuté dôvody na vzatie do väzby,“ povedal pre Topky hovorca trnavskej prokuratúry Mojmír Huna. Ak však Trnavčanovi nakoniec vinu dokážu, za mrežami môže stráviť až 12 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu