Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Ďalšia policajná brutalita: Mateja (23) odtiahol od svedkov a udieral päsťou!

(Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA – Inšpekcia ministerstva vnútra rieši ďalšieho policajta, ktorý mal zaútočiť na mladíka z Banskej Bystrice. Dôvod sa podľa vyjadrení Bystričana hľadá len ťažko. Matej (23), ktorého mal muž zákona zraniť v oblasti spánku a ucha, nám ponúkol takúto verziu prípadu.

Vaše tipy

Po tom, čo Mateja s kamarátom pred niekoľkými dňami zastavila uprostred noci policajná hliadka, bez problémov pokračovali v jazde. Po 10-15 minútach ich však zastavila tá istá hliadka na odľahlej ceste. „Prišiel k nám policajt a pýta sa nás, či mu chceme ujsť. Na to kamarát povedal, že prečo by to robil,“ uviedol Matej.

Na otázku, ktorú policajt položil mladíkom ohľadom motora, však odpovedali s istou dávkou humoru, čo zjavne policajtov nahnevalo. „Následne mi povedal spolujazdec „vystúpte si“ a ja mu na to, že som v pyžame, či je to nutné, že som nič nespravil,“ vysvetľuje mladík. Policajt bol neoblomný a znova zopakoval výzvu. Matej veľmi rýchlo pochopil, že situácia je vážna, keď ho muž zákona ťahal z auta.  

„Postavil som sa k policajnému autu, rozkročil nohy a ruky dal na kapotu, lebo som nevedel, čo sa bude diať,“ povedal. Policajt ho chytil za rameno a odtiahol za auto k lesu tak, aby ich nebolo dobre vidieť, kde mladíkovi „čistil žalúdok“. Vyčítal mu frajeriny a nevhodné správanie k policajtom. „Bol som ticho, keď som zrazu vychytal päsťou do ucha a do spánku.“ Policajt to zopakoval ešte dva razy, pričom na tretí pokus sa Matej uhol. Policajti následne odišli.

Mladíkovi v nemocnici zistili poškodenie bubienka a sluchu. Odtiaľ sa s kamarátom presunuli na políciu, kde ich vypočúvali a podrobili dychovej skúške, ktorá bola negatívna.

Zaujímavé je, že mladíkom na polícii nechceli prezradiť mená mužov zákona, s ktorými mali prísť do konfliktu. Z banskobystrickej polície sa k prípadu nevyjadrovali. Z komunikačného odboru nám poskytli len informáciu, že na polícii prijali trestné oznámenie a prípad bol odstúpený na inšpekciu ministerstva vnútra.

Po útoku policajta má Matej (23) poškodený bubienok a sluch.
Zobraziť galériu (1)
Po útoku policajta má Matej (23) poškodený bubienok a sluch.  (Zdroj: Tip čitateľa)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu