Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Znetvorený drobec: Dievčatko sa narodilo s dvomi ústami!

Rokaya Mohamedová mala znetvorenú tváričku Zobraziť galériu (2)
Rokaya Mohamedová mala znetvorenú tváričku (Zdroj: abc)

LOS ANGELES/BRATISLAVA - Keď sa Rokaya Mohamedová pred 15 mesiacmi narodila, lekári predpovedali, že dlho neprežije. Egyptské dievčatko s dvoma takmer plne vytvarovanými ústami však vďaka unikátnej operácii v Los Angeles dostalo novú šancu na život a je na ceste k zotaveniu.

Znetvorený drobec: Dievčatko sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk)

Rokayain otec Tamer sa zdôveril, že ľudia často zízali na dcérkine znetvorenie a niekedy dokonca v znechutení uhýbali pohľadom. Na druhej strane sa priznal, že on aj manželka zostali po narodení dieťatka v šoku, pretože ultrazvuk ich nepripravil na to, ako bude vyzerať.

Keďže odborníci v Káhire nemali dostatočné vybavenie na Rokayinu operáciu, rodičia museli s dcérkou letieť až do vzdialených Spojených štátov. Peniaze na zákrok sa im podarilo získať s pomocou rôznych charít, vrátane "Operation Smile," ktorá finančne pomáha deťom postihnutým rázštepom pery, podnebia alebo inými deformitami tváre.

Operáciu vykonal doktor William Magee III v Los Angeles a dievčatko minulý pondelok prepustili z oddelenia intenzívnej starostlivosti. Podľa lekárov je na tom dobre, ale keď vyrastie, bude potrebovať ďalšie chirurgické zákroky.

Dve ústa

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu