Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tragédia v Česku: Natálka (†1) uhorela v postieľke, jej rodičia žúrovali v bare!

Postieľka, v ktorej uhorela malá Natálka Zobraziť galériu (4)
Postieľka, v ktorej uhorela malá Natálka

PRAHA - Obklopená plyšákmi uhorela vo vlastnej postieľke. Ročná Natálka zomrela v mieste, kde mala byť v úplnom bezpečí. Tragédia, ktorá šokovala celé Česko, sa odohrala dnes skoro ráno. Z horiaceho bytu hasiči zachránili len jej pätnásťročného brata Petra, ktorého čaká predbežný výsluch na polícii.

Tridsaťšesťročná matka detí a jej rovnako starý priateľ v čase, keď vypukol požiar, doma neboli. Osudnú noc vraj strávili v neďalekej reštaurácii, kde oslavovali ženine narodeniny, čo budú zrejme ľutovať do konca života.

"Matka je úplne zdrvená a musela jej byť poskytnutá pomoc psychológa," povedal na margo otrasného prípadu hovorca hasičov Ivo Mitáček.

"Počula som volať o pomoc. Keď som otvorila okno a pozrela sa von, videla som valiaci sa čierny dym z okien nad nami. Petr (brat obete) kričal : "U nás horí, zavolajte hasičov," priblížila tragické okamihy susedka (74).

Hasiči sa podľa jej výpovede nemohli hneď dostať do bytu, lebo bol zamknutý. Keď potom prechádzali silno zadymenou miestnosťou, našli v postieľke bezvládne telíčko malého dievčatka. "Záchranári ju oživovali 20 minút. Utrpela popáleniny, nadýchala sa splodín a v kritickom stave ju odviezli na ARO do valašskomeziříčskej nemocnice. Tam krátko nato zomrela, "povedal hovorca krajskej záchranky Petr Olšany.

Matka sa s priateľom vrátila domov, keď tam už zasahovali hasiči. Tvrdila, že bola venčiť psa, ale to si zrejme vymyslela. Podľa svedkov z domu bol otec dievčatka totálne opitý. "Schody zdolávali po štyroch. Hasiči ho vyviedli von, aby neprekážal. Ona bola opitá tiež, "uviedol svedok, ktorý si neželal zverejniť svoje meno. "On sa vrátil v piatok z Talianska, kde bol na brigáde a ona mala cez víkend narodeniny. Asi ich ešte oslavovali," dodal.

Na skazu sa prišiel pozrieť aj ženin exmanžel. "Syn je v nemocnici, ale je v poriadku. Zo všetkého je v šoku. Už sa dozvedel, že jeho sestra zomrela. Na detaily som sa ho preto nepýtal, "povedal pre denník Blesk.

Matka detí nemá v dome práve dobrú povesť. "Rada si vypije. Robili tam večierky. Tej malej je mi veľmi ľúto. Bolo to krásne dievčatko. Blondínka s modrými očami," povedala jedna zo susediek.

Podľa vyšetrovateľov bola príčinou požiaru technická porucha elektroinštalácie alebo niektorého z pripojených zariadení. Vylúčiť sa nedá ani zanedbanie starostlivosti. Podľa ľudí v dome vypukol požiar od počítača.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu