Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Špinavé pečivo, nebezpečné lešenie? Billa obvinenia odmieta!

Billa na Hospodárskej ulici v Trnave prechádza rekonštrukciou Zobraziť galériu (7)
Billa na Hospodárskej ulici v Trnave prechádza rekonštrukciou (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA/TRNAVA - O šokujúcich praktikách potravinového reťazca Billa nás dnes informoval jeden z čitateľov. V jednej z ich trnavských potravín podľa neho nedodržiavajú základné hygienické a bezpečnostné pravidlá. Šéf pobočky však tvrdí, že všetko je v poriadku. Potravinová správa posiela na miesto kontrolórov.

"V Trnave, v predajni Billa na Hospodárskej ulici č. 53 rekonštruujú predajňu. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby tam počas rekonštrukcie neprebiehal predaj ako obvykle. Opak je však pravdou," napísal redakcii nahnevaný čitateľ.

Podľa neho je nehorázne, že počas rekonštrukcie objektu je obchod otvorený tak, ako obvykle. Na pečive a iných potravinách je totiž hrubá vrstva prachu, podlaha je porozbíjaná a pod nebezpečnou konštrukciou, na ktorej pracujú robotníci, prebiehajú vystrašení zákazníci, tvrdí.

"Šokovaný som včera z predajne vybehol, pretože to už nie je normálne, čo sa tu deje. Stavba má byť počas prác uzatvorená, zvlášť ak sa stavia vnútri budovy. Doteraz neviem pochopiť, ako predávajú mäso a čerstvé potraviny v takom prostredí." hovorí náš zdroj.

Podľa regionálneho manažéra pobočky je však všetko v poriadku. Ako uviedol, do predajne umiestnili oznam o rekonštrukcii, je v nej len provizórne lešenie a zákazníkom žiadne nebezpečie nehrozí. "Všetko bolo povolené hygienou," povedal pre Topky. Tvrdenia nášho čitateľa, ktorý bol v predajni vo štvrtok, rezolútne odmieta. "Včera to tu bolo ešte lepšie," dodal.

"Boli zabezpečené všetky potrebné opatrenia, aby nedochádzalo k porušeniu hygieny a bezpečnosti počas predaja a zároveň sme boli naďalej schopní poskytnúť možnosť nákupu pre obyvateľov bývajúci v blízkosti predajne," uviedol operatívny riaditeľ Billy Jiří Králíček. Podľa neho prebehla aj kontrola hygieny predajne a neboli zistené žiadne závady. 

Na prípad si posvieti aj štátna veterinárna a potravinová správa. Ak jej inšpektori zistia nedostatky, podľa Paulíny Komarovej z vedenia ŠVPS "príjmu opatrenia v zmysle zákona".

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu