Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kandidát na primátora Nitry Róbert Sitár sa vzdal v prospech Petra Oremusa

Róbert Sitár
Róbert Sitár (Zdroj: FB / Róbert Sitár)

NITRA – Nezávislý kandidát na post primátora Nitry Róbert Sitár sa vzdal kandidatúry v prospech nezávislého kandidáta Petra Oremusa. Svoje rozhodnutie dnes oznámil na tlačovej konferencii. Ako povedal, je najvyšší čas, aby nevyhrávali egá nad tým, čo je vo verejnom záujme.

Podľa svojich slov prijal osobnú zodpovednosť a chcel urobiť všetko preto, aby v Nitre nastala zmena. S Oremusom ho spája ideológia aj viaceré body volebného programu. „Nechceme, aby tu vládli politické strany, finančné skupiny alebo mimovládne organizácie,“ povedal Sitár a dodal, že Oremus môže počítať s jeho podporou aj po voľbách. Róbert Sitár je 29-ročný zakladateľ spravodajského portálu bez politickej minulosti.

Peter Oremus jeho vzdanie sa kandidatúry prijal. „Tento krok chápem ako významnú podporu a ponuku na spoluprácu pri presadzovaní cieľov našich volebných programov, ktoré sú naozaj veľmi blízke. Oceňujem to ako prejav vysokej politickej zrelosti a zodpovednosti za budúcnosť mesta Nitry a jej občanov,“ skonštatoval 42-ročný riaditeľ spoločnosti Oremus.

V súčasnosti sa o post primátora Nitry uchádza desať kandidátov. Ako nezávislí kandidujú Marek Hattas, Michal Ivan, Renáta Kolenčíková, Ľubomír Martinka, Peter Oremus a Štefan Štefek. Kandidátom koalície Smer-SD, SNS je súčasný primátor Jozef Dvonč, nominantom pravicovej koalície OĽANO, SaS, ŠANCA, SME RODINA - Boris Kollár, KDH je Ján Greššo.

Za Ľudovú stranu Pevnosť Slovensko kandiduje Ján Kecskés a o hlasy voličov sa bude uchádzať aj nominant Strany tolerancie a spolunažívania Ladislav Németh.

Viac o téme: NitraKomunálne voľbyPeter OremusRóbert Sitár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu