Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Predseda strany NAJ Viktor Béreš chce byť primátorom Bratislavy

Viktor Béreš
Viktor Béreš (Zdroj: SITA/Ivan Fleischer)

BRATISLAVA – Predseda strany NAJ Viktor Béreš bude kandidovať za primátora hlavného mesta SR Bratislavy. Komunálne voľby budú tento rok v novembri.

„Presadím ukončenie vplyvu finančných skupín a developerov na chod Bratislavy, stavebného úradu a reklamy,“ uvádza kandidát vo vyhlásení, ktoré poskytol agentúre s tým, že podnikne kroky pre rozvoj Bratislavy a podporí nové investície.

„Mojím cieľom je menej reklamného smogu a zazelenanie betónových celkov, ktoré kazia moderný imidž Bratislavy,“ pripomína Béreš a dodáva, že Bratislavu chce „riadiť dynamicky a tak, aby sa výsledky dostavili urýchlene.“ Hlavné mesto sa podľa neho musí rovnať významom, estetikou aj kultúrou iným európskym mestám.

Viktor Béreš bol poslancom Národnej rady SR od septembra 2003 za Alianciu nového občana (ANO). V roku 2005 však z Aliancie nového občana odišiel a vzdal sa aj funkcie poslanca parlamentu. Vlani v októbri strana NAJ stiahla svojho kandidáta na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Zdenka Očovana.

Svoj krok odôvodnil predseda strany NAJ Viktor Béreš tým, že strane nebola doručená od kandidáta protikorupčná zmluva. Ako uviedol Béreš, takéto zmluvy podpisuje strana aj so svojimi kandidátmi na poslancov, aby si zabezpečila dosah na hlasovanie poslancov v zhode s filozofiou strany. Okrem toho majú tieto zmluvy odradiť budúcich poslancov od vystúpenia z poslaneckého klubu.

Viac o téme: BratislavaKomunálne voľbyViktor Béreš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu