Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Škandalózna Gorila a Kočnerova nahrávka s Trnkom: Polícia prijala opatrenia, tím Kuciak sa scvrkol

Polícia zadržala a obvinila z vraždy Kuciaka a jeho partnerky štyroch podozrivých. Medzi nimi je aj údajná objednávateľka Alena (hore vľavo), ktorá pracovala ako tlmočníčka pre Mariana Kočnera. Zobraziť galériu (3)
Polícia zadržala a obvinila z vraždy Kuciaka a jeho partnerky štyroch podozrivých. Medzi nimi je aj údajná objednávateľka Alena (hore vľavo), ktorá pracovala ako tlmočníčka pre Mariana Kočnera. (Zdroj: TASR/Dušan Hein, SITA/Jakub Julény, Topky)

BRATISLAVA - Koncom minulého roka avizoval dočasný policajný prezident Milan Lučanský osekanie tímu vyšetrovateľov, ktorí pracujú na objasnení vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Má sa tak predchádzať únikom informácií z vyšetrovania.

Počas vyšetrovania vraždy novinára a jeho snúbenice padlo podozrenie aj na Mariana Kočnera. Práve jeho mal označiť za objednávateľa jeden zo štvorice obvinených. Polícia vykonala aj domové prehliadky u kontroverzného podnikateľa, ktoré súviseli práve s vraždou novinára. Kočner však v prípade stále figuruje len v úlohe svedka. 

Mariana Koćnera priviezli s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

V jeho trezore sa našli nahrávky, na ktorých je Gorila, ale aj Kočnerov rozhovor s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom, ktorý bol s Kočnerom kamarát. NAKA chcela v súvislosti s vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka zadržať a vypočuť Norberta Bödöra, ten sa to však dozvedel a vyšetrovateľov predbehol. Lučanský vtedy avizoval, že prijme opatrenia. 

Milan Lučanský
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: glob.zoznam.sk)

Jedným z nich je aj osekanie tímu Kuciak. Ten sa aktuálne scvrkol na 20 ľudí. Medzi nimi sú vyšetrovatelia, operatívci, či analytici. Okresanie počtu policajtov, ktorí na prípade robia, má byť prvým krokom v boji proti úniku informácií z vyšetrovania. Informáciu priniesol portál Aktuality.sk

„Bola daná úloha, že títo ľudia budú riešiť len priamo objednávateľov a vykonávateľov vraždy,“ povedal Lučanský. Po okresaní tímu vznikla ďalšia samostatná skupina, ktorá vyšetruje prípady spojené s Kuciakovými článkami. „Tá sa oddelí, aby informácie z vyšetrovania vraždy mala čo najmenšia skupina ľudí,“ argumentuje vedenie polície. Podľa Lučanského rieši predovšetkým ekonomickú trestnú činnosť.

Viac o téme: VraždaObvineníJán KuciakMartina Kušnírová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu