Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť vyšlo do ulíc! K námestiam sa pridali aj poľnohospodári

Štvrtkové zhromaždenie na Námestí SNP v Bratislave. Zobraziť galériu (81)
Štvrtkové zhromaždenie na Námestí SNP v Bratislave. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Po štyroch marcových piatkoch iniciatíva Za slušné Slovensko na dnes opäť zvolala občanov na námestia v mestách po celom Slovensku aj vo svete. Príčinou je nečinnosť nového ministra vnútra Tomáša Druckera vo veci policajného prezidenta. Aj tentokrát bola účasť vysoká, na Námestie SNP v Bratislave prišlo okolo 45 tisíc ľudí.

Situáciu z Námestia SNP ste mohli sledovať naživo.

21:30 Na večernom proteste pred slovenským veľvyslanectvom v Dubline sa podľa vyjadrenia usporiadateľa Miroslava Talara malo zúčastniť približne 25-30 ľudí.

21:27 Diana Quirschfeld zo skupiny organizátorov akcie v Amsterdame uviedla, že v súlade s očakávaniami sa tentoraz zúčastnilo približne 60 ľudí, zatiaľ čo pri predošlých zhromaždeniach sa ich zišlo 30-130. Ciele boli podľa nej "stopercentne jednotné" s cieľmi protestov na Slovensku. Okrem "odpolitizovania polície" protestujúci opakovane žiadali medzinárodné vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

21:25 Miestami ďalších štvrtkových zhromaždení boli podľa internetovej stránky iniciatívy Amsterdam, Dublin, Manchester, Štokholm, ale aj kalifornské Palo Alto.

21:23 Na podvečernom zhromaždení na pražskom Václavskom námestí vystúpili hostia z Česka i zo Slovenska vrátane umelcov, ako sú David Koller, Nina Rosa, Silvia Szollos či folklórny súbor Limbora. Z údajov na facebookovej stránke podujatia vyplýva, že prítomných bolo približne 500 účastníkov. Podľa zverejnenej tlačovej správy išlo o apolitické protestné zhromaždenie s cieľom "upozorniť na fakt, že slovenská spoločnosť... sa dožaduje zmien, čomu bolo doposiaľ vyhovené len čiastočne".

21:20 Zhromaždenia v rámci iniciatívy Za slušné Slovensko sa konali vo štvrtok popri Slovensku opäť aj vo viacerých zahraničných mestách. Zrejme najviac ľudí sa zišlo na podujatí pod heslom "Praha - Postavme sa za slušné Slovensko", ktoré organizovali Slováci žijúci v českej metropole už po piatykrát.

20:05 Zhromaždenie Za slušné Slovensko, ktoré sa konalo v Bratislave, bolo pokojné, polícia nezaznamenala narušenie poriadku. Vyplýva to z hodnotenia bezpečnostnej situácie, o ktorom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. "Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave aj dnes napomáhalo zabezpečovať pokojný a nerušený priebeh oznámeného verejného zhromaždenia, ako aj pochodu," uviedol s tým, že polícia počas ich priebehu nebola nútená zakročiť.

20:00 Približne 2000 ľudí sa zišlo vo štvrtok podvečer na Námestí SNP v Banskej Bystrici na mítingu podporujúcom iniciatívu Za slušné Slovensko. Na pódiu sa takmer dve hodiny striedali organizátori z rôznych občianskych zoskupení a rečníci z radov študentov, zdravotníkov či umeleckej obce.

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: TASR – Joze Poliak)

19:32 Arcibiskup Róbert Bezák aj tribún Novembra '89 Vladimír Oktávec vystúpili vo štvrtok v Trnave na ďalšom proteste Za slušné Slovensko. Na Trojičnom námestí sa zišlo okolo 500 ľudí všetkých vekových kategórií. Prítomnosť Bezáka organizátor akcie Pavol Koprda vopred neavizoval, o to väčší potlesk mal arcibiskup po svojom vystúpení. Povedal, že sú udalosti, ktoré nás posúvajú ďalej, aj „keď máme v srdci obavu a niet toľko odvahy. Ale keď sa odvahy spoja, je to lavína a tá spôsobila, že sa čosi zásadné zmenilo“.

Smrť Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej v ľuďoch, ako uviedol, vzbudila záujem o veci verejné, o pravdu a spravodlivosť a je to búrka, ktorá sa valí Slovenskom a má veľkú silu. "Verím, že žijeme chvíľu zrodenia čestného občana Slovenska, ktorý chce, aby bola táto krajina slušná a krásna svojimi ľuďmi," povedal Bezák. 

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

Oktávec pripomenul, že v Novembri '89 "sme žili v neslobode, dnes atribúty slobody máme a napriek tomu cítime potrebu vyjadrovať nespokojnosť s vecami verejnými. Volíme slobodne, ale akosi divne - najprv vhodíme lístok a potom sa držíme za hlavu". Podľa jeho slov sa podnikanie a politika nedajú robiť naraz. "Ľudia, ktorí to tak robia, prznia podnikanie i politiku," konštatoval Oktávec.

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

19:27 Na zhromaždení Za slušné Slovensko sa vo štvrtok popoludní zišlo na Námestí Andreja Hlinku v Žiline niekoľko tisíc ľudí. Jedným z jeho cieľov bolo podľa spoluorganizátora zhromaždenia Mareka Richtera vyslať jasný nesúhlas s tým, že minister vnútra Tomáš Drucker stále neodvolal prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara. "Rovnako chceme poukázať na nevyhnutné systémové zmeny v policajnej inšpekcii a odpolitizovanie vedenia polície," zdôraznil Richter.

Za iniciatívu siedmich mimovládnych organizácií Chceme veriť, ktorú podpísalo 6000 signatárov, sa zhromaždeniu prihovoril Ján Orlovský. "Najdôležitejšia vec je, že sa zobudila občianska spoločnosť. Pretože, eď kontrolujeme vládnu moc len raz za štyri roky v čase volieb, zdá sa, že je to málo. Zvolení ľudia si veľmi rýchlo zvyknú na isté pohodlie a moc. Majú pocit, že už sú nekontrolovateľní. A keď nefungujú jednotlivé inštitúcie, tak tu máme marazmus, ktorý tu máme," podotkol Orlovský.

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: TASR - Erika Ďurčová)

19:06 Protestné zhromaždenie Za slušné Slovensko v Košiciach prebehlo bez incidentov. Na Hlavnú ulicu pri Dolnej bráne pritiahlo viac ako 2000 ľudí. K akcii sa pridali aj farmári z východu Slovenska, ktorí sa sťažujú, že sú vytláčaní z vlastnej pôdy organizovanými skupinami. Ich protest sprevádzala kolóna desiatok traktorov, ktorá prešla Košicami od mestskej časti Barca až k centru mesta. Nový minister vnútra Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) by podľa výzvy zo zhromaždenia mal vykonať opatrenia na obnovu dôvery občanov v políciu a ministerstvo vnútra. "Žiadame okamžité odvolanie policajného prezidenta Tibora Gašpara, odpolitizovanie vedenia polície a realizáciu nevyhnutných systémových zmien v policajnej inšpekcii, ktoré budú garantovať jej nezávislosť," uviedli za organizátorov Ján Gálik a Alžbeta Bojková. 

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: Miro Vacula)

19:01 Na Námestí SNP sa podľa medializovaných informácií zišlo vyše 45-tisíc ľudí, protest prebehol pokojne. Zhromaždenia sa konali aj v ďalších 34 mestách po celom Slovensku aj v zahraničí. „Pán premiér Peter Pellegrini a minister vnútra Tomáš Drucker, čakáme, že presadíte jasné systémové zmeny vo fungovaní polície, súdov a prokuratúry. Inak prídeme znovu,“ uzavrela jedna z organizátorov zhromaždenia Karolína Farská s tým, že od vymenovania novej vlády prešlo desať dní, no zatiaľ neurobila nič.

18:59 Ľudia v Nitre skandovali „odvolať“ a „do basy“, niektorí si so sebou priniesli aj transparenty s nápismi ako „Spravodlivosť pre súdruha Fica a jeho zločinecký gang“ alebo „Pán Drucker, uuuuuž?“ Na záver zaspievali slovenskú hymnu a dav sa rozišiel. 

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič)

18:57 Dnešný pochod v Nitre bol bez pódia aj rečníkov. Zhromaždeniu sa prihovoril len jeden z organizátorov Jakub Prok, ktorý prečítal vyhlásenie. V ňom pripomenul, že od vraždy Kuciaka a Kušnírovej už uplynul viac ako mesiac. Za ten čas desaťtisíce ľudí v uliciach prinútili vládu prijať politickú zodpovednosť, no ich ďalšia požiadavka – dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy páru a tiež všetkých káuz, na ktoré novinár Kuciak poukázal – zostáva nesplnená. Rovnako nesplnený je aj sľub ministra vnútra Tomáša Druckera vrátiť dôveru v orgány činné v trestnom konaní. „Je nepochopiteľné, že aj po desiatich dňoch vo funkcii nedokázal urobiť ani to najzákladnejšie gesto – odvolať policajného prezidenta Tibora Gašpara. Jeho zotrvanie vo funkcii je pritom výsmechom akejkoľvek snahe o objektivitu vyšetrovania,“ prízvukoval Prok.

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič)

18:54 Pochod za slušné Slovensko sa dnes konalova aj v Nitre, prišlo približne 2 000 ľudí. Trasa pochodu bola symbolická. Začala sa pred okresným úradom, v blízkosti ktorého sa nachádza Katedra archeológie Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre, kde študovala Martina Kušnírová. Dav prešiel okolo sídla katedry žurnalistiky, pôsobiska Jána Kuciaka, k Mariánskemu stĺpu na Svätoplukovom námestí, kde účastníci pochodu zapálili sviečky pri fotografiách zavraždeného páru.

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič)

18:44 Organizátori zhromaždenie v Bratislave oficiálne ukončili. 

18:43 Zhromaždení v Nitre. 

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič)

18:42 Juraj Benetin spieva našu hymnu. Dav sa pridal. 

18:41 Organizátori žiadajú Petra Pellegriniho o systémové zmeny. "Sme odhodlaní tvoriť jasnú a trvalú predstavu o tom, ako majú občanom slúžiť všetky inštitúcie," hovoria organizátori s tým, že stále dozerajú na prácu premiéra a ak nedôjde k systémovej zmene, znova pôjdu do ulíc. 

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

18:37 Organizátori Za slušné Slovensko požadujú opäť dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej, ako aj vyšetrenie všetkých káuz, o ktorých Kuciak písal. Podľa organizátorov protestu Karolíny Farskej a Juraja Senigu je odvolanie Gašpara prvým krokom na nezávislé vyšetrenie tejto vraždy. 

18:30 Andrej Bán, novinár, hovorí o zisteniach, ktoré nadobudol po stretnutí s farmármi na východe Slovenska. Hovorí o tom, ako sa mu sťažovali, že polícia a prokuratúra im v okresoch Michalovce a Sobrance nijako nepomohla. "Desivé prípady zo Zemplína ukazujú, že nestačia výmeny na vysokých postoch," uviedol. 

18:22 Predstúpil Lukáš Latinák a postupne s ostatnými hercami spoločne vymenovali mestá a pozdravili všetkých účastníkov zhromaždení. Nezabudli ani na Slovákov žijúcich v zahraničí.  

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)
Lukáš Latinák,  Alexander
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

18:20 Zhromaždenia prebiehajú aj na námestiach 34 miest po Slovensku, ale aj v zahraničí. 

18:09 Pohľad do Žiliny. 

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: TASR - Erika Ďurčová)

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: TASR - Erika Ďurčová)

18:08 Na námestí v Bratislave prednáša Zuzana Števulová za Iniciatívu Chceme veriť. Zmena podľa nej nemôže nastať, ak na čele polície stojí človek, ktorého charakterizuje heslo "Skutok sa nestal". 

18:04 Pohľad na situáciu v Košiciach. 

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: Miro Vacula)

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: Miro Vacula)

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: Miro Vacula)

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: Miro Vacula)

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: Miro Vacula)

18:03 Video z Košíc. 

18:00 Reční predstaviteľ cirkvi. 

17:55 Predstúpila Elena Kriglerová, sociologička. Hovorí o silnej nedôvere občanov v štát. "Potrebujeme funkčné inštitúcie, ktoré nám budú kryť chrbát, keď zažijeme neprávosť a keď nebudeme vedieť zvládnuť situáciu vlastnými rukami. Potrebujeme nezávislé, kvalitné a zodpovedné médiá, ktoré sú v každej spoločnosti základným pilierom demokracie. Potrebujeme, aby politici vedeli, že kontolujeme každý ich krok a že si nemôžu dovoliť stratiť našu dôveru," povedala. "Nehazardujte s dôverou ľudí, lebo hazardujete s budúcnosťou krajiny," doplnila. 

17:50 Video z Banskej Bystrice. 

17:47 Predstúpila psychologička Katarína Hatráková, ktorá poukázala na kauzu Čistý deň. Hovorí o pochybeniach štátu v sociálnej oblasti. 

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

17:46 Dohrala kapela Živé kvety. 

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: TASR – Michal Svítok )

17:44 V Trnave aktuálne reční Robert Bezák.

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: topky)

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: topky)

17:34 "Toto nie je to, čo sme od vás žiadali. Žiadali sme elementárnu slušnosť a rešpekt a už neveríme, že sa jej dočkáme," povedal Stanke s tým, že umelci žiadajú okamžite kultúrny reparát, pretože je najjasnejším signálom, že ste zmenu nemysleli vážne. "Vy reparát nechcete, vám vyhovuje stav, kde sa držíte v šachu a občania sú rukojemníci. My na reparáte trváme. My všetci, ktorí sme za slušné Slovensko," doplnil.  

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: topky)

17:31 Na uvoľnené miesto ministerstva kultúry bola dosadená osoba, ktorá každým dňom dokazuje svoju nekompetentnosť a Fico sa ďalej smeje do tvárí, hovorí Stanke.

17:28 Za reparát v kultúre reční herec Richard Stanke. 

17:27 Dav skanduje: "Voľby, voľby!".

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: topky)

17:24 Podľa rečníkov občianskej iniciatívy na čele Policajného zboru má stáť slušný človek, ktorého by nasledovali všetci slušní policajti. 

17:22 Rečnia študenti Timotej Lauko a Diana Horváthová z Iniciatívy Nie je nám to jedno. Hovoria o tom, že v slušnej krajine sa vražda nesmie premlčať. Podľa nich policajný prezident Gašpar nechráni slušných ľudí, ale zlodejov. 

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: TASR – Martin Baumann)

17:20 Petková hovorí o tom, že vystúpiť pred dav sa dnes rozhodla aj kvôli tomu, že včera špeciálny prokurátor Dušan Kováčik povedal, že chce potrestať svojho podriadeného Vasiľa Špirka. Dav skanduje: "Odstúpiť!" a "Dosť bolo Smeru!".

17:17 Reční investigatívna novinárka Zuzana Petková. "Polícia mi do dnešného dňa neodpovedala na otázku, ako naložila s podozreniami, ktoré sa týkali bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka," povedala davu. "Namiesto toho si mňa a kolegyňu predvolala NAKA. Elitná zložka polície, ktorá bola zriadená na boj s mafiou a najhoršou kriminalitou, vyšetrovala, či sme sa nedopustili trestného činu ohovárania ministra," povedala Petková. Dav pri jej slovách skanduje: "Do basy!".

17:13 "Chceme, aby kauzy, na ktoré Ján poukázal, boli vyšetrené a nie zametené pod koberec. Odvolanie pána Gašpara, je k tomu prvý krok. Chceme odvolania policajného prezident Tibora Gašpara a odpolitizovaný proces výberu prezidenta Policajného zboru," uviedli organizátori po minúte ticha.  

17:11 Organizátori začali s príhovorom. Poukázali na dôležitosť vyšetrenia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. 

17:10 Zhromaždenie v Trnave. 

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: topky)

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: topky)

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: TASR – Martin Baumann)

17:02 Námestie zaplnili stovky zhromaždených. 

Nie je nám to jedno

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: topky)

17:00 Dobrovoľníci rozdali letáky. 

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: topky)

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: topky)

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: topky)

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: topky)

16:55 Dorazili študenti, ktorým prítomní hromadne zatlieskali. 

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: topky)

16:50 Občania sa už zhromaždili na Námestí SNP v Bratislave.

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: topky)

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: topky)

 

16:00 Dnešné zhromaždenia odštartovali farmári, ktorí traktormi obsadili košické cesty na protest proti agrodotáciám.

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: Miro Vacula)

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Program

Bratislavské zhromaždenie sa začne dnes o 17:00 na Námestí SNP. Okrem iných vystúpia právnička Zuzana Števulová, novinári Andrej Bán a Zuzana Petková, herec Richard Stanke, hudobná skupina Živé Kvety či spevák Juraj Benetin. Po skončení nebude žiadny pochod, iba diskusia v KC Dunaj na tému Za slušnú políciu: Ako vrátiť dôveru policajtom a sudcom o 19:30. Zhromaždenie bude dnes, keďže námestie na piatok už obsadil niekto iný. V iných mestách môžu byť zhromaždenia nielen dnes, ale aj v piatok.

Zhromaždenia po celom Slovensku sa dnes až na malé výnimky takisto začínajú o 17:00. V Košiciach vystúpia napríklad vedúci charity Samaritán a zakladajúci člen Občianskeho fóra a VPN Ľubomír Badiar či ochranár a nositeľ ceny Biela vrana 2017 Erik Baláž. V Košiciach prečítajú aj list českej investigatívnej novinárky Pavly Holcovej.

„Vyzývame všetkých, ktorí sa zúčastnia na zhromaždeniach, aby prišli pokojne, no rozhodne vyjadriť svoj občiansky postoj. Nenechajme sa nikým vyprovokovať. Prosíme všetkých, aby rešpektovali pokyny organizátorov a polície. Prosíme ľudí, aby si priniesli kľúče,“ uzavreli organizátori.

Vyhlásenie organizátorov

Organizátori pochodov a zhromaždení Za slušné Slovensko uvádzajú, že pozorne sledujú kroky vlády a špeciálne nového ministra vnútra Tomáša Druckera. Ak sa chce naozaj snažiť o obnovenie dôvery verejnosti v nezávislé vyšetrovanie vraždy Jána a Martiny, ako aj káuz, na ktoré Ján poukázal, tak odvolanie pána Gašpara, jasné systémové zmeny v policajnej inšpekcii a odpolitizovanie vedenia polície sú prvé nevyhnutné kroky k tomu, aby sa pán Drucker vôbec mohol uchádzať o dôveru verejnosti,“ hovoria predstavitelia iniciatívy.

Pripoja sa aj študenti

Študenti z iniciatívy #niejenámtojedno sú presvedčení, že v súčasnej situácii je najlepším riešením spolupráca, a preto sa rozhodli spolu s organizátormi zhromaždení Za slušné Slovensko uskutočniť kroky, ktorými by mohli dosiahnuť spoločné ciele. Prvým takýmto krokom je zhromaždenie, ktoré bude 5. apríla. „Týmto zhromaždením spoločne vyšleme novej vláde jasný signál, že ako občania a študenti podrobne sledujeme jej kroky," píše sa v stanovisku iniciatívy #niejenámtojedno.

„Pre postupné získavanie dôvery verejnosti je dôležité, aby nový premiér Peter Pellegrini, ako aj jeho noví ministri začali konať rýchlo, a tým dokázali, že nie sú vládou kontinuity, ale vládou reálnej zmeny. Prvou a neodkladnou požiadavkou je odvolanie prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara pre jeho vysokú mieru nedôveryhodnosti, ktorú požíva v očiach verejnosti vzhľadom na nevyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej," povedali študenti a na záver zdôraznili, že jedna zmena pre obnovenie celkovej dôvery vo vládu tejto krajiny nestačí, ale túto požiadavku vnímajú ako prvý a neodkladný krok k postupnej zmene na to, aby zo Slovenska bol slušný štát s dôveryhodnou vládou, z ktorého nebudú odchádzať mladí ľudia.

BRATISLAVA

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

BANSKÁ BYSTRICA

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

DOLNÝ KUBÍN

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

HANDLOVÁ

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

HUMENNÉ

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

KOŠICE

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

LEVICE

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

LUČENEC

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

MARTIN

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

NÁMESTOVO

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

NITRA

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

NOVÉ ZÁMKY

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

PIEŠŤANY

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

POPRAD

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

POVAŽSKÁ BYSTRICA

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

PREŠOV

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

PRIEVIDZA

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

RIMAVSKÁ SOBOTA

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

TRNAVA

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

TRENČÍN

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

SKALICA

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

VEĽKÝ KRTÍŠ

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

ŽILINA

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

ZAHRANIČIE

AMSTERDAM, Holandsko

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

BERLÍN, Nemecko

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

DUBLIN, Írsko

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

MANCHESTER, Veľká Británia

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

OSLO, Nórsko

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

PALO ALTO, USA

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

PRAHA, Česko

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

RALEIGH, USA

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

SHEFFIELD, Veľká Británia

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

SYDNEY, Austrália

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

ŠTOKHOLM, Švédsko

MIMORIADNY ONLINE Slovensko opäť
Zobraziť galériu (81)
 (Zdroj: FB)

 

Viac o téme: ProtestVraždaDemonštráciaJán KuciakZa slušné Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu