Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Okresný súd v Trebišove vzal Sebastiana Vadalu do väzby

Sebastiano Vadala
Sebastiano Vadala (Zdroj: Foto: FB/SV)

TREBIŠOV - Okresný súd v Trebišove vzal Sebastiana Vadalu, ktorého vo štvrtok (15.3.) zadržala polícia, do väzby. Rozhodol o tom v sobotu na neverejnom zasadnutí. Potvrdil to hovorca košickej krajskej prokuratúry Milan Filičko. Muž je obvinený z prečinu nebezpečného vyhrážania a pokračovacieho prečinu výtržníctva. Pri predvádzaní na súd si zakrýval tvár, s médiami komunikovať nechcel.

Podľa Filička však súd neuznal všetky dôvody, ktoré prokuratúra tvrdila v návrhu. "Ako dôvod väzby uznal iba obavu, že obvinený by mohol ujsť alebo sa skrývať a tiež obavu, žeby mohol ovplyvňovať svedkov. Neuznal naše tvrdenie o obave z toho, žeby pokračoval v trestnej činnosti," priblížil s tým, že proti rozhodnutiu súdu podali sťažnosť. Rovnako tak urobil aj obvinený. O tých bude rozhodovať Krajský súd v Košiciach.


Rodovci a Vadalovci dostali od štátu dotácie za 68 miliónov: Skutočná suma môže byť vyššia


Trestné stíhanie v danej veci bolo podľa Filička začaté 14. marca. O deň neskôr vyšetrovateľ vzniesol obvinenie. "Podľa uznesenia o vznesení obvinenia mal obvinený Sebastiano V. v dňoch 13. a 14. 9. 2017 fyzický napadnúť poškodeného Martina L. tak, že v jednom prípade ho škrtil a vyhrážal sa mu zabitím a v druhom prípade poškodeného viackrát udrel päsťou do tváre s tým, aby dal pokoj jeho frajerke. Obvinený podal proti uzneseniu o vznesení obvinenia sťažnosť. Túto sťažnosť prokurátor zamietol ako nedôvodnú," uviedol hovorca. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému až trojročný trest odňatia slobody.

Sebastiano Vadala (1972) je bratom talianskeho podnikateľa Antonina Vadalu, ktorý je v Taliansku trestne stíhaný za drogovú činnosť a súd v Benátkach na neho vydal európsky zatýkací rozkaz. Podľa štvrtkového (15.3.) rozhodnutia sudcu košického krajského súdu je v predbežnej väzbe. Antonina Vadalu spomínal vo svojom nedokončenom článku aj zavraždený investigatívny novinár Ján Kuciak.

Viac o téme: VraždaMafiaNovinárJán KuciakSebastiano Vadala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu