Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Fico sa znovu pustil do Kisku: Destabilizuje Slovensko, prezident vracia úder

Robert Fico (v popredí) Zobraziť galériu (5)
Robert Fico (v popredí) (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska destabilizuje Slovensko spôsobom, aký je v Európskej únii nevídaný. Uviedol dnes po stretnutí s veľvyslancami EÚ a USA premiér Robert Fico. Podľa neho úlohou prezidenta je obhajovať dobré meno Slovenska v zahraničí. Fico zároveň žiada prezidenta, aby sa vrátil do svojich ústavných koľají. Kiska však v stredu začína rokovania s politickými stranami o stabilizácii situácie na Slovensku a koná tak preto, lebo premiérovi Robertovi Ficovi sa to za viac ako týždeň nepodarilo.

Kaliňák zavádzal v PRIAMOM PRENOSE: Slovenská polícia už pred 5 rokmi vedela o mafii a Vadalovi

Fico veľvyslancov informoval, že "sledujeme útok prezidenta a opozície na princípy právneho štátu a na výsledky demokratických parlamentných volieb. Kiska sa venuje politickým hrám, dal sa na stranu opozície a doteraz nič neurobil". Premiér sa posťažoval, že mu Kiska ani len nezavolal.

Fico dnes pokračoval v konšpirácii o prezidentovi a americkom finančníkovi Georgeovi Sorosovi, a hovoril o nejakom scenári, ktorý podľa neho nevznikal na Slovenku. Pýtal sa, ako sa mohlo vytlačiť tak veľa odznakov. Neverí tomu, že sa spolu v New Yorku rozprávali o situácií Rómov na Slovensku.

Robert Fico

Premiér tiež kritizoval Kisku, že bol minulý týždeň na dovolenke. Myslí si, že hlava štátu má chodiť po zahraničí, volať k sebe veľvyslancov a obhajovať dobré meno Slovenska. Fico podľa vlastných slov hovoril aj pred veľvyslancami o tom, ako prezident Kiska destabilizuje Slovensko, robí opozičnú politiku, venuje sa politickým hrám a doteraz nič neurobil.

Premiér sa k spojeniam politických špičiek s talianskou mafiou nevyjadril, keďže išlo o vyhlásenie. Médiám prisľúbil tlačovú konferenciu s otázkami, mala by byť v stredu alebo štvrtok a v pondelok. Vtedy má republikovú radu aj koaličný Most-Híd, ktorý žiada odchod ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

Fico takisto povedal, že imidž Slovenska je perfektný a zopakoval, že ak novinára Jána Kuciaka a jeho priateľku zabili pre jeho prácu, bude to útok na slobodu slova a demokraciu. Opäť požiadal prezidenta Kisku, aby vysvetlil, o čom sa rozprával so Sorosom. Kiska pritom už vlani informoval, že témou stretnutia bola situácia Rómov. Takisto sa veľvyslancom zmienil o tom, že ponúkne šéfredaktorom možnosť ochrany novinárov, ak budú niečo vyšetrovať.

Robert Fico

Prezident: Premiérove kroky prispievajú k destabilizácii

Ako uviedol hovorca hlavy štátu Roman Krpelan, prezident Andrej Kiska v stredu začína rokovania s politickými stranami o stabilizácii situácie na Slovensku. "Premiérovi sa to za viac ako týždeň nepodarilo, práve naopak, každým krokom destabilizuje celú spoločnosť," dodal.

Zľava v pozadí: Podpredseda
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Zľava: Podpredseda vlády a
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Predseda vlády SR Robert
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Podpredseda vlády a minister
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Vzhľadom na mimoriadnu situáciu v Slovenskej republike a z úcty k obetiam vrážd, Jánovi Kuciakovi a jeho snúbenici Martine Kušnírovej, sa redakcia topky.sk rozhodla zrušiť diskusiu k tomuto článku.

Viac o téme: Robert FicoAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu