Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

V Bratislave zriadia newsroom, novinári v ňom budú pokračovať v práci Jána Kuciaka

Ján Kuciak
Ján Kuciak (Zdroj: TASR/Aktuality.sk via AP)

BRATISLAVA - V Bratislave bude zriadený špeciálny newsroom, v ktorom budú pokračovať najlepší investigatívni novinári zo spoločností Ringier Axel Springer Media, Axel Springer SE a Ringier AG v práci zavraždeného novinára Jána Kuciaka z portálu Aktuality.sk. Informoval o tom hovorca Ringier Axel Springer Slovakia Peter Porubský.

Kuciak v posledných mesiacoch pracoval na podozreniach z podvodných platieb EÚ fondov v rámci daňového systému medzi Slovenskom a Talianskom, ktoré boli prepojené na taliansku mafiu 'Ndrangheta. Na tomto prípade spolupracoval s Českým centrom pre investigatívnu žurnalistiku Investigace.cz, talianskou novinárskou organizáciou Investigative Project of Italy a medzinárodnou organizáciou Organized Crime and Corruption Reporting Project.

Posledný článok, na ktorom pracoval zavraždený slovenský novinár pre Aktuality.sk, bol v stredu publikovaný vo všetkých spravodajských médiách Ringier Axel Springer Media AG, ako aj v médiách Axel Springer SE a Ringier AG. Článok spolu s editoriálom šéfredaktora Aktuality.sk Petra Bárdyho, bol taktiež sprístupnený pre publikovanie v zahraničných médiách.

Publikovaním tohto článku v popredných spravodajských médiách ako napríklad Bild, Welt, Blick, Le Temps, Politico, Business Insider, Newsweek, Blic, Blikk, Fakt a Nový Čas chce spoločnosť Ringier Axel Springer Media AG a jej akcionári zabezpečiť maximálne zviditeľnenie dôležitej práce Kuciaka a jeho kolegov z investigatívneho tímu.

Polícia našla v nedeľu 25. februára v rodinnom dome vo Veľkej Mači v okrese Galanta telá investigatívneho novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho priateľky. Policajný prezident Tibor Gašpar v pondelok  informoval, že pravdepodobnou príčinou ich smrti boli strelné poranenia hrudníka a hlavy. Podľa šéfa polície šlo zrejme o dvojnásobnú úkladnú vraždu, ktorej motív mal súvisieť s prácou novinára.

Viac o téme: Ján KuciakNewsroom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu