Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Antikampaň v Humennom vrcholí: Zatiahli do nej aj Vaľovej dcéru

Jana Vaľová PR článok
Jana Vaľová (Zdroj: Jana Vaľová)

HUMENNÉ - Neuveriteľné! Antikampaň pred komunálnymi voľbami v Humennom naberá neslýchané obrátky. Už niekoľko týždňov sa v celoštátnych médiách objavujú reportáže a filmy, vykresľujúce Humenné v tých najhorších farbách. Oponenti primátorky Jany Vaľovej jej na sociálnych sieťach nadávajú do „svíň“ a „zmijí“. Mesto „zdobia“ vulgárne prekreslené bilbordy a miestnemu hokejovému klubu, ktorý primátorku vo voľbách podporil, niekto porozbíjal okná na zimnom štadióne. Teraz však antikampaň prekročila posledné hranice – zatiahli do nej aj Vaľovej dcéru Zuzanu!

„Čakala som, že pri neexistencii skutočného programu pre mesto sa budú moji odporcovia realizovať takýmto spôsobom, ale toto vylievanie vedier špiny už zašlo priďaleko. Odkazujem svojím konkurentom – kopte do mňa, ak inak neviete súťažiť. Ale moju dcéru nechajte na pokoji!“ hovorí dôrazne humenská primátorka.

Vaľovej dcéra Zuzana je dospelá a vlastní byt v Prahe. Kupovala ho pred šiestimi rokmi, aby na dlhodobej stáži a pri plánovanom zamestnaní nemusela bývať v podnájme. „Byt stál vyše 100-tisíc eur, má výmeru 64 metrov štvorcových a dcére som naň prispela zo svojich úspor, zvyšok si požičala. Roky som zarábala ako podnikateľka a neskôr ako primátorka a poslankyňa parlamentu naozaj nadštandardne, veď mi to aj bulvár stále otrieskaval o hlavu. Nemala som žiadne vlastné veľké výdavky, pretože bývame v  dome, ktorý zdedil môj muž a z ktorého na mňa nezištne polovicu prepísal. Takýto krok sa dnes len tak nevidí,“ usmieva sa napriek vážnosti témy Jana Vaľová. 

Vďaka úsporám tak mohla pomôcť svojim deťom pri štarte do dospelosti a je pripravená pomôcť im aj kedykoľvek v budúcnosti. „Považujem za normálne a správne, že si takto rodina navzájom pomôže. Dnes mi moja dcéra pomáha s volebnou kampaňou a takisto si za to nič nepýta. Predpokladám, že práve toto jej moji odporcovia nevedia odpustiť,“ dodáva primátorka.

V pražskom byte má právo doživotného užívania, zo svojho domova v Humennom sa však odsťahovať v žiadnom prípade neplánuje. „Toto je moje rodné mesto i mesto na celý život. Som Humenčanka a vždy ňou ostanem. Ak ma pracovné povinnosti čas od času zavejú do Bratislavy či inde, vždy sa rada a natrvalo vraciam domov,“ hovorí Jana Vaľová.

Rovnako ako jej dcéra sa obeťami antikampane stali aj niektorí primátorkini dlhoroční priatelia. „Moja dlhoročná kamarátka, s ktorou si v živote pomáhame, navštevujeme sa, sa rozhodla dať mi právo na užívanie jedného svojho bytu. Preto chcela toto svoje rozhodnutie aj formalizovať zápisom v katastri. Je to jej rozhodnutie ako slobodného človeka, z ktorého sa nikomu nemusí spovedať a ktoré ja nemám prečo odmietnuť,“ vysvetľuje humenská primátorka.

Nemusí však uvádzať takúto možnosť vo svojom majetkovom priznaní, ktoré ako poslankyňa predkladá do parlamentu? Odborník má jasnú odpoveď – nemusí. „Právo na užívanie bytu nie je majetkom poslanca, a teda ho nemusí uvádzať ani v majetkovom priznaní,“ hovorí  podpredseda Výboru Národnej rady SR pre nezlučiteľnosť funkcií Róbert Puci. 

Vaľovej dcéru i priateľku zatiahli do antikampane prostredníctvom neznámej webovej stránky a anonymných podaní, ktorými tieto informácie podsúvajú médiám i štátnym orgánom. „Nech si ľudia sami urobia názor, či vyťahovanie anonymov, rozoberanie roky starých vecí, nahrávky skrytou kamerou či nelegálne odpočúvanie ľudí „investigatívnymi“ redaktormi je vedené snahou niektorých médií písať pravdu, alebo len obyčajnou a veľmi drahou predvolebnou kampaňou. Ide tu o desiatky miliónov eur, keď po týchto komunálnych voľbách končí zmluva Mesta s teplárňou a mám plán vrátiť teplovodné potrubia späť do rúk mesta, aby  Mesto malo vplyv na výslednú cenu tepla pre občanov a nie monopol teplárenského veľkopodnikateľa ako je tomu dnes, “ uzatvára Jana Vaľová.

-Reklamná správa- 

Viac o téme: Jana VaľováKomunálne voľby 2018
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu