Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

AFF: Nová slovenská rozprávka príde do kín začiatkom októbra

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Artfilm)

Nová slovenská rozprávka Láska na vlásku sa do kín dostane v októbri tohto roka. Jej tvorcovia a predstavitelia dvoch úloh ju prišli v predstihu predstaviť na tohtoročný Art Film Fest. Do Trenčianskych Teplíc zavítal český herec Tomáš Hanák i mladý slovenský talent Samuel Spišák, ktorý si v pripravovanom filme zahral dokonca dvojrolu.

Príbeh sa odohráva v druhej polovici 15. storočia a je inšpirovaný jedným z najkrajších príbehov svetovej literatúry – románom Marka Twaina Princ a Bedár. ,,S nápadom pripraviť po mnohých rokoch slovenskú hranú rozprávku prišla Slovenská televízia," povedala na tlačovej konferencii režisérka Mariana Čengel Solčanská, ktorá celé nakrúcanie označila za veľmi náročné. A to aj kvôli nakrúcaniu v historických exteriéroch na niekoľkých slovenských hradoch. Režisérka  je zároveň autorkou výtvarnej koncepcie, čo v praxi znamenalo, že okrem réžie zariaďovala každú dekoráciu a detailne určovala rozmiestnenie všetkých rekvizít i nábytku. Časť rekvizít predstavujú zbierkové predmety múzeí.

Jednu z úloh si v pripravovanej rozprávke zahrá aj populárna speváčka Celeste Buckingham, ktorá k filmu naspievala aj titulnú pieseň. ,,Naša princezná prichádza zo zahraničia, takže nie úplne dokonalá slovenčina Celeste bola priam vítaná," povedala na tlačovej konferencii Solčanská.

Mladý slovenský herec Samuel Spišák absolvoval kvôli svojej úlohe kurzy šermu a jazdy na koni. Kaskadérske kúsky absolvoval väčšinou sám a ako na tlačovej konferencii uviedol, celkom si ich užíval. ,,Vďaka tomuto nakrúcaniu som sa zamiloval aj do jazdy na koňoch. Myslím, že sa tejto záľube budem venovať aj v budúcnosti,“ povedal Spišák.

Český herec Tomáš Hanák si v rozprávke Láska na vlásku zahrá kráľa a podľa tvorcov prijal túto postavu okrem iného aj preto, lebo je vždy rád, keď môže prísť na Slovensko. ,,Ja som žiadne kaskadérske kúsky trénovať nemusel, ale kráľovský plášť, ktorý mal 12 kilogramov mi teda dal skutočne zabrať,“ prezradil na tlačovej konferencii herec a ako s úsmevom dodal, jeho postava kráľa je podobná postave súčasných zaneprázdnených mužov, ktorí často nemajú na rodinu čas.

 Film reálne nakrúcali 35 dní a producentsky sa na ňom podieľali Rozhlas a televízia Slovenska a JMB Film and TV Production. Film finančne podporil aj Audiovizuálny fond. Nakrúcalo sa na Oravskom hrade, v Múzeu Oravskej dediny v Zuberci, Kostolíku sv. Michala v Drážovciach, na Nitrianskom hrade i v štúdiách RTVS.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu