Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Claudia Schiffer ako černoška: Je to vôbec ona?!

Claudia Schiffer Zobraziť galériu (11)
Claudia Schiffer

NEW YORK – Pred dvomi rokmi sa zahrala na černošku, dnes má z toho problémy! Spoznali by ste ju? S obrovským afrom na hlave, tmavou pleťou a oblečením, ktoré by si dnes len sotva obliekla. A predsa je to ona, Claudia Schiffer. Z tejto fotky však už asi veľkú radosť nemá – obviňujú ju z rasizmu!

To je ale zmena! Mejkap a iné vlasy naozaj dokážu spraviť zázrak. Na počkanie dokážu zmeniť dokonca jemnú blondínku na nefalšovanú černošku. Niekomu vyludzujú tieto dva roky staré zábery nemeckej supermodelky na tvári úsmev, iným skôr vrásky. Hnevajú sa najmä predstavitelia afroameričanov.

Shevelle Rhule, šéfredaktorka magazínu Pride (Pýcha) sa cíti veľmi dotknutá tým, že z belošky spravili černošku: „Ukazuje to chabý vkus a je to urážlivé... V hlavných magazínoch nie je dosť farebných modeliek. A táto reklama predpokladá, že môžete tento problém vyriešiť použitím bielych modeliek,“ rozčúlila sa.

Shevelle však zrejme unikol príbeh celej fotosérie, v ktorej hrá Claudia Schiffer tú istú mladú ženu v rôznych roliach. Módny návrhár a v tomto prípade aj fotograf Karl Lagerfeld opísal tento príbeh takto: „Ide o krásny, mladý, zaistený pár, ktorý sa trochu nudí. A tak sa manžel napije šampanského a začne si svoju ženu (Claudiu Schiffer) predstavovať v rôznych úlohách.“ Okrem černošky sa predviedla aj ako Mária Antoinetta či tmavovlasá Japonka či v ďalších roliach.

„Obrázky sú vytrhnuté z kontextu. Fotografie odrážali rôzne mužské fantázie,“ dodala hovorkyňa známeho výrobcu šampanského. Nuž, možno sa Shevelle Rhule urazila na to, že si biely muž dovolí snivať o tmavej žene!



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu