Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vandali čmárajú v preplnenej električke!

Vandal čmára fixkami vo vozidle počas dňa. Zobraziť galériu (4)
Vandal čmára fixkami vo vozidle počas dňa.

BRATISLAVA - Drzosť sprejerov nemá hraníc! Na internete kolujú videá, v ktorých banda výrastkov nivočí zariadenie električiek. Čarbanice nechávajú na stenách, sedadlách a oknách vozňov.

To všetko sa deje za nevšímavosti cestujúcich, ktorí v obave o vlastnú bezpečnosť odvracajú od tohto divadla oči.

„Žiaľ, sprejeri sú nás večný problém. Vandalstvo na dopravných prostriedkoch nás ročne stojí okolo 20 miliónov korún. To je suma v hodnote dvoch kĺbových autobusov,“ povedal Branislav Zahradník, šéf predstavenstva Dopravného podniku Bratislava (DPB).

Vodič vandalov pritom často nemôže vidieť, keďže si radi vyberajú zadné vozne súprav. Zábery, ktoré kolujú na internete sprevádzané hip-hopovou hudbou, dokazujú nemohúcnosť DPB v boji proti sprejerom. Vandalizmus, ktorý si aktéri nahrávajú na video, sa deje počas bieleho dňa. Električky, v ktorých banda vyčíňa, sú plné pasažierov. Tí si však netrúfajú zahriaknuť výtržníkov s fixkami a radšej sa tvária, že nič nevidia.






„Ľudia sú väčšinou nevšímaví. Keby nás ihneď kontaktovali, boj proti vandalizmu by bol účinnejší. „Polícia bude video preverovať,“ informovala Alen a Toševová z bratislavskej krajskej polície.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu