Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Video nevhodné pre deti! Ako sa loví Santa Claus?

HELSINKI - Obavy z vianočného zhonu robia ľuďom vrásky už dávno pred ich začiatkom. Občas sú silnejšie ako samotná radosť z týchto najkrajších sviatkov v roku. Svetová populácia sa neustále rozrastá, detí pribúda a tak niet divu, že je rapídny nedostatok „bradatých deduškov v červenom“, ktorí roznášajú radosť a hlavne darčeky.








V Laponsku sa tento problém rozhodli riešiť radikálne. Špeciálne vycvičená jednotka lovcov číha v laponských horách na „tvory“, ktoré svojim výzorom nápadne pripomínajú Santa Clausov. Sú to však v „Adamovom rúchu“ pobehujúce a krvilačné stvorenia, ktoré predtým než zakričia svoje povestné „ho ho ho“, musia absolvovať krutý výcvik v neľudských podmienkach. V rámci tohto tréningu sú im podsúvané detské bábky, na ktoré si musia rýchlo zvyknúť a obľúbiť si ich. Takto skrotených Santa Clausov exportujú do celého sveta.





Biznis je to výborný, ale občas treba rátať aj s nepríjemnosťami. Napríklad, ak sa aj napriek tvrdému tréningu vymknú spod kontroly a zlikvidujú všetko, čo im stojí v ceste. Vtedy už lovci nepoznajú zľutovanie a musia sa týchto „nepodarkov“ nekompromisne zbaviť. To všetko je však len skutočne originálnym nápadom uznávanej fínskej produkčnej spoločnosti, ktorá sa živí výrobou reklám a filmov. „Kraťas“ o love Santa Clausov sa premietal na viacerých významných filmových festivaloch a získal aj niekoľko ocenení.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu