Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Drsného odkazu primátora Rotterdamu: Moslimovia, choďte do p*če!

Ahmed Aboutaleb si rozhodne servítku pred ústa nedával.
Ahmed Aboutaleb si rozhodne servítku pred ústa nedával. (Zdroj: YouTube)

ROTTERDAM – Svet sa k nepríjemným udalostiam z minulého týždňa postavil rôzne. Väčšina vyspelých krajín teroristické útoky v Paríži odsúdila, rovnako aj primátor holandského mesta Rotterdam, v Maroku narodený moslim Ahmed Aboutaleb (53). Primátor sa však v príhovore pred celým národom vyjadril naozaj ostro.

Aboutaleb, ktorý prišiel do Holandska keď mal 15 rokov, poslal moslimských imigrantov s nepekným názorom na západnú civilizáciu doslova do p*če. Iba niekoľko hodín po streľbe v redakcii satirického magazínu Charlie Hebdo sa v publicistickom televíznom programe prezentoval naozaj zapálenými, dokonca aj vulgárnymi slovami.

„Ak neviete prijať humoristov, ktorí vytvárajú noviny, tak by som vám chcel povedať, choďte do p*če!“ rozčúlene vyjadril svoj názor Aboutaleb. Dal tak moslimom, ktorí uznávajú západnú kultúru jasne najavo, že tu nie sú vítaní: „Ak sa vám nepáči sloboda, preboha zbaľte sa a odíďte!“

Sám Aboutaleb je bývalým novinárom, zrejme preto sa ho útok na parížsku redakciu tak dotkol. Stal sa prvým prisťahovalcom, ktorý sa ocitol v podobne významnej pozícii v Holandsku. Rotterdam je pritom druhé najväčšie mesto v tomto štáte Beneluxu, žije tam viac ako 610-tisíc obyvateľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu