Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nadmerný počet policajtov v rakúskych uliciach: Teroristická hrozba?

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VIEDEŇ – Bezpečnostné zložky v Rakúsku boli po teroristických útokoch v Paríži uvedené do stavu zvýšenej pohotovosti a v uliciach sa objavilo viac príslušníkov polície, uviedla dnes agentúra APA.

Napríklad v uliciach Viedne začali hliadkovať členovia Jednotky poriadkovej služby (ODE). Cieľom tohto opatrenia je ukázať svoju prítomnosť na verejných priestranstvách a posilniť tak pocit bezpečia medzi obyvateľstvom, povedal veliteľ ODE Günter Bolland. Bezpečnostné opatrenia boli podľa policajného hovorcu Pavla Eidenbergera posilnené všade tam, kde sa pohybuje zvýšený počet ľudí. Vo Viedni sa to týka najmä hlavných nákupných ulíc a železničných staníc.

"Máme dôvod byť opatrní, ale niet dôvodu na paniku," citovala APA hovorcu rakúskeho ministerstva vnútra. Posilnená bola aj ochrana objektov. Polícia vykonáva bezpečnostné opatrenia v závislosti od odhadovaného stupňa ich ohrozenia. Rakúska ministerka vnútra Johanna Miklová-Leitnerová avizovala na koniec tohto týždňa zverejnenie balíka bezpečnostných opatrení. Do lepšieho vybavenia pre špeciálne sily a políciu plánuje jej rezort investovať niekoľko desiatok miliónov eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu