Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Šokujúce VIDEO spustilo verejnú diskusiu: Zaslúžila si školáčka tak krutý trest?!

Bolo to nutné? Zobraziť galériu (2)
Bolo to nutné? (Zdroj: guardian.co.tt, youtube)

TRINIDAD - Na internete sa objavilo poburujúce video, ktoré zachytáva svojskú výchovu len 12-ročného dievčatka z Trinidadu. Keď ho matka načapala, ako posiela polonahé fotografie rovnako starému kamarátovi, vystavila ho verejnej hanbe tým, že natočila seba samú, ako útle dievčatko z celej sily mláti koženým opaskom. Nečakala však, že zábery sa začnú internetom šíriť rýchlosťou blesku a namiesto poučenia vyvolajú negatívne reakcie.

Helen Bartlett, matka štyroch detí z Trinidadu, zavesila šokujúce video na internet minulú nedeľu a doposiaľ ho videli desaťtisíce ľudí. Šesťminútový záznam zachytáva bezhlavé mlátenie jej 12-ročnej dcéry, ktorá kvíli od bolesti a na konci zoslabnutá padá k zemi. Znepokojujúce video rozdelilo ľudí do dvoch táborov. Niektorí tvrdia, že si to dievča zaslúžilo, iní hovoria o týraní detí. 

Všetko to začalo vymieňaním správ medzi Heleninou dcérou a jej rovnako starým kamarátom, ktorý sa ju pokúšal dostať do postele. Keď to matka zistila, nabúrala sa dcére do profilu na Facebooku a našla tam fotografie, z ktorých sa jej takmer zastavilo srdce. Jej dievčatko na nich pózovalo v spodnej bielizni. "Je krásna a inteligentná, ale má slabé sebavedomie a chce kráčať s davom," povedala pre Trinidad Express. Helena sa najviac obáva toho, že ak bude naďalej pokračovať týmto smerom, jedného dňa príde domov tehotná, alebo skončí mŕtva na ulici. 

 

Matka Helen je pripravená prijať trest.
Zobraziť galériu (2)
Matka Helen je pripravená prijať trest.  (Zdroj: guardian.co.tt, youtube)

 

Keď sa Helen dozvedela, že ľudia na internete volajú po jej potrestaní, rozhodla sa dobrovoľne vydať spravodlivosti. "Stojím si za svojím rozhodnutím. A pôjdem za to pokojne do väzenia. Viem, že ľudia vyzývajú úrady, aby ma potrestali za násilie," dodala. Jej dcéra, ktorá sa podľa niektorých stala obeťou týrania, s tým však nesúhlasí. Aj po brutálnej bitke tvrdí, že Helen je vynikajúca matka, ktorá chce svoje deti len chrániť pred otehotnením, či niečím horším. 

Incident v Trinidade vyvolal verejnú debatu o telesných trestoch a o tom, či Helen Bartlettová svojím správaním neprekročila pomyselnú hranicu. Miestne úrady neskôr vyzvali všetkých rodičov, aby pri výchove upustili od fyzického trestania ich detí. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu